Пређи на садржај

Пређи на садржај

Ускоро „више неће бити“ криминала

Ускоро „више неће бити“ криминала

Ускоро „више неће бити“ криминала

„Још мало, и злога више неће бити“ (ПСАЛАМ 37:10)

НАШ Створитељ, Јехова Бог, није далек и равнодушан као што неки мисле већ је искрено заинтересован за добробит људи (Псалам 11:4, 5). Осим тога, он види свако злодело и сваку неправду, па и оно што је промакло људској пажњи. „Очи су Јеховине на сваком месту, и посматрају и зле и добре“ (Пословице 15:3). Стога можемо бити уверени да се зли налазе на ’клизавом тлу‘ (Псалам 73:12, 18).

С друге стране, онима који су беспрекорни и честити предстоји предивна будућност, иако се сада можда суочавају са сиромаштвом и угњетавањем. „Гледај оног ко је беспрекоран и посматрај оног ко је честит“, написао је псалмиста Давид, „јер такви ће имати будућност пуну мира“ (Псалам 37:37). Ове речи су посебно утешне за нас данас, јер имамо наду да ћемо у блиској будућности видети њихово испуњење у целом свету.

Живимо у последњим данима

Пре око 2 000 година, ученици Исуса Христа поставили су свом учитељу једно далекосежно питање: „Шта ће бити знак... свршетка овог поретка?“ (Матеј 24:3). Исусов одговор је детаљно забележен у Библији, у 24. поглављу Матеја, 13. поглављу Марка и 21. поглављу Луке. Из ових Јеванђеља која се међусобно допуњују сазнајемо да ће последње дане садашњег света обележити ратови, глад, болести, снажни земљотреси и изразит пораст безакоња.

Критично стање које је Исус прорекао почело је 1914. Као што историчар Ерик Хобсбом каже у својој књизи Age of Extremes, 20. век је „без сумње био најкрвавије столеће у историји“.

У вези с данашњим порастом зла, Библија каже: „Кад зли ничу као трава и цветају сви који зло чине, то је зато да би заувек били уништени“ (Псалам 92:7). Данашњи огроман раст безакоња — попут ницања траве у одређено доба године — заправо је показатељ да се приближило време када ће зли бити уништени. Зар то није добра вест? (2. Петрова 3:7).

„Праведници ће поседовати земљу“

„Праведници ће поседовати земљу, и заувек ће на њој живети“, стоји у Псалму 37:29. Сваки облик злочина и неправде тада ће бити ствар прошлости. То значи да ће заувек нестати све што је повезано с криминалом: аларми, браве, судови, адвокати, полиција и затвори. Библија обећава: „Оно што је пре било неће се у сећање враћати нити ће се у срцу јављати“ (Исаија 65:17).

Управо тако, земља и људско друштво доживеће преображај какав се није одиграо никад у историји (Исаија 11:9; 2. Петрова 3:13). То је чврсто утемељена нада коју гаје Јеховини сведоци. Позивамо вас да се лично уверите у то да ће се она ускоро остварити. Не заборавите да је писање Светог писма надахнуо Бог који „не може да лаже“ (Титу 1:2).

[Оквир/Слика на 9. страни]

ПРУЖАЊЕ ДУХОВНЕ ПОМОЋИ ОСУЂЕНИЦИМА

Током година, Јеховини сведоци у Сједињеним Државама добили су писма од затвореника из 4 169 казнено-поправних установа, затворских болница и установа за лечење болести зависности. Неки осуђеници су тражили библијску литературу, а други су желели да бесплатно проучавају Библију. Искусни Сведоци ступају у контакт с тим особама. У ствари, широм света Сведоци редовно посећују затворе да би проучавали Библију са затвореницима, мушкарцима и женама који желе да упознају Бога. Многи од њих су направили велике промене у својој личности, крстили су се као хришћани и сада воде узоран живот.