Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Како помоћи младима да остану честити (Март 2007) Пошто имам 18 година, увидела сам да за мене важи много тога што је речено у вези с коришћењем мобилног телефона и Интернета. Дружила сам се с непознатим особама путем Интернета. Убрзо сам због тог лошег друштва упала у замку. Готово одмах сам почела да слабим у духовном погледу. Чак сам пристала да се лично упознам с неколико особа које сам упознала путем Интернета. Нажалост, на крају сам се упустила у неморално понашање. Молим се да овај чланак помогне другима да избегну бол и тугу с којима ја живим. Ноћи без сна и слике које се изнова враћају чине да ми је сваки дан тежак, али одлучна сам да се одупрем Сатани.

Б. Р., Сједињене Државе

Зашто тако лако падам у несвест? (Април 2007) Била сам охрабрена када сам схватила да нисам једина која има проблем с несвестицом. Захваљујући овом чланку, осећала сам као да ми Јехова каже: „Видим шта ти се дешава и зато желим да те охрабрим.“

И. Р., Мадагаскар

Нешто трајније од уметности (Април 2007) Не могу да вам опишем колико сам захвална за овај чланак. Шест година сам водила два фото-атељеа за израду портрета и одлично ми је ишло. Волела сам свој посао јер сам могла да изразим своју креативност. Ипак, схватила сам да док ми је на послу растао углед и успех, моја служба Јехови је све више трпела. Толико сам се посветила уметности да ми је остало веома мало времена за било шта друго. Знала сам да нешто треба да променим. Зато сам напустила посао и више се посветила служењу Јехови. Осећај испуњености и задовољства који имам док помоћу фотоапарата правим предивне портрете једноставно се не може упоредити с радошћу коју осећам у служби проповедања.

А. П., Сједињене Државе

Млади питају... Да ли је то права особа за мене? (Мај 2007) Недавно сам почела да размишљам о једном младићу сматрајући да би он могао да буде права особа за мене. Међутим, након што сам прочитала овај чланак, увидела сам да оно што ми се свиђало код њега нису особине које су заиста важне. Чланак ми је помогао да увидим да су од највеће важности духовне особине и начин на који се особа понаша према другима. Захвална сам Јехови за чланке попут овог који нама младима служе као заштита и вођство.

Е. П., Сједињене Државе

Упознајте народ Источног Тимора (Мај 2007) Прочитала сам овај чланак с великим занимањем. О овој земљи сам први пут чула на вестима када је извештавано о немирима на том подручју. Од тада сам бринула како ти људи излазе на крај с тим и како то утиче на дело проповедања у земљи. Одушевио ме је дух који показују ти људи који нису обесхрабрени због тешких околности, већ настављају са својим свакодневним активностима. Нећу заборавити непоколебљив дух људи из те земље и велики осмех Јакова и његове породице.

Ј. М., Јапан