Пређи на садржај

Пређи на садржај

Помоћ тинејџерима да се изборе с депресијом

Помоћ тинејџерима да се изборе с депресијом

Помоћ тинејџерима да се изборе с депресијом

УЧЕНИЦИ из Мексика који похађају курс енглеског језика добили су задатак да припреме говор с темом по свом избору. Марица објашњава: „У једном периоду сам била у депресији и тада су ми помогли уводни чланци из издања Пробудите се! од 8. септембра 2001. с темом ’Пружити помоћ депресивним тинејџерима.‘ У свом говору сам користила информације из тог часописа и добила сам одличну оцену. Након тога, дала сам ученицима и наставницима фотокопију тих чланака.“

Две године касније, док је проповедала, Марица је срела једну ученицу која је тада похађала исти курс енглеског језика. На Марицино изненађење, девојка јој је показала те чланке о депресији из Пробудите се! Изгледа да је наставница сматрала да су ти чланци толико вредни да је направила по примерак свим ученицима!

Још информација у вези с депресијом код тинејџера може се наћи у књизи Млади питају — практични одговори на њихова питања. Нека од поглавља из те књиге су „Зашто се не допадам сам себи?“, „Зашто сам тако депресиван?“ и „Како да се ослободим усамљености?“ Можете је наручити тако што ћете попунити приложени купон и послати га на адресу која се налази на њему или на одговарајућу адресу с 5. стране овог часописа.

□ Без икакве обавезе, желим да добијем књигу која је овде приказана.

□ Молим вас да ступите са мном у контакт ради бесплатног проучавања Библије.