Пређи на садржај

Пређи на садржај

Сигурна будућност под Божјом владавином

Сигурна будућност под Божјом владавином

Сигурна будућност под Божјом владавином

УСКОРО ће свака забринутост због будућности нестати, јер ће Бог преузети бригу о нашој планети тако што ће над њом успоставити своју власт, Божје Краљевство. Исус Христ је мислио на ту дивну будућност када је поучио своје следбенике да се моле: „Нека дође краљевство твоје. Нека буде воља твоја, како на небу тако и на земљи“ (Матеј 6:9, 10).

Божје Краљевство неће сарађивати с људским политичким вођама нити ће деловати преко њих. Оно ће искоренити сваки траг људске власти, као што показује следеће пророчанство које је Данило изрекао о „последњим данима“, времену у ком сада живимо (2. Тимотеју 3:1). Он је рекао: „У данима тих краљева Бог ће небески подићи краљевство које никада неће пропасти... Оно ће смрвити и уништити сва она [људска] краљевства, а само ће стајати довека“ (Данило 2:44). За оне који више воле да буду под људском влашћу ове речи не пружају утеху ни наду, али за оне који се радују Божјој врховној власти коју ће он испољити путем свог Краљевства, то је веома значајно обећање.

Предивна будућност!

Кад Божје Краљевство буде владало над читавом земљом, међу његовим поданицима неће бити политичких, расних и верских подела нити ће их раздвајати границе. Они ће сачињавати светско братство уједињено правом љубављу и истином о Богу (Јован 13:34, 35; 17:3, 17). Заиста, под влашћу Краљевства, „процветаће праведник“ и „биће мира у изобиљу све док је месеца“ (Псалам 72:7).

Поред тога, Божје Краљевство ће понизним људима помоћи да постану умно и телесно савршени. Оно ће отклонити све болести, патњу и смрт (Откривење 21:3, 4). До чега ће то довести? Наша планета ће у сваком погледу бити рај и тако ће се испунити Божја првобитна намера изречена у Едену * (Постанак 1:28).

Једина права добра вест

Када је говорио о догађајима који ће бити знак „свршетка овог поретка“, Исус је споменуо и нешто што заслужује посебну пажњу (Матеј 24:3-7). Он је рекао: „Ова добра вест о краљевству проповедаће се по целом свету за сведочанство свим народима, и тада ће доћи крај“ (Матеј 24:14).

У складу с Божјом вољом, скоро седам милиона Јеховиних сведока је 2007. године проповедало поруку о Краљевству у 236 земаља. Они су радосно учествовали у том делу ком су посветили више од 1,4 милијарде сати свог слободног времена. Зашто су Сведоци тако чврсто уверени да ће се библијска пророчанства испунити? Одговор је веома једноставан. Као што показује следећи чланак, Бог се увек држи своје речи (Римљанима 3:4).

[Фуснота]

^ Видети чланак: „Гледиште Библије: Да ли ће земља постати рај?“, на страни 10.

[Истакнути текст на 7. страни]

Библија каже да ће ’мира бити у изобиљу‘