Пређи на садржај

Пређи на садржај

„Следи Краља којег води Јеховин дух и жањи благослове“

„Следи Краља којег води Јеховин дух и жањи благослове“

„Следи Краља којег води Јеховин дух и жањи благослове“

„Човек влада над човеком на несрећу његову.“ Ова изјава је забележена у Библији у Проповеднику 8:9 и сасвим добро описује људске владавине кроз историју. Могу ли људи постићи нешто боље? Или је оно што се одигравало у прошлости само шаблон за будуће догађаје? Та питања ће бити размотрена у јавном предавању које ће се одржати на Обласном конгресу Јеховиних сведока за 2008/2009. годину „Следимо вођство светог духа“. У говору „Следи Краља којег води Јеховин дух и жањи благослове“ биће речи о особи која ће заиста владати праведно и из љубави — Исусу Христу, који је дао свој живот за нас (Матеј 20:28).

Шта Исуса чини другачијим од осталих владара? Божји пророк Исаија одговара: „На њему ће почивати Јеховин дух, дух мудрости и разборитости, дух савета и силе, дух знања и страха од Јехове. Он ће уживати у страху од Јехове. Неће судити по ономе што види, нити ће укоравати по ономе што чује. По правди ће судити сиромашнима, праведно ће укоравати бранећи кротке на земљи. Удариће земљу прутом својих уста, дахом својих усана погубиће зле“ (Исаија 11:2-4).

Да ли вам се свиђа тај опис? Ако да, позвани сте на један од стотину обласних конгреса који ће од овог месеца почети да се одржавају широм света. Да бисте сазнали које вам је место одржавања конгреса најближе, ступите у контакт с Јеховиним сведоцима у вашем крају или пишите издавачима овог часописа на неку од адреса наведених на 5. страни. У пропратном часопису, Стражарској кули од 1. марта, налази се списак конгресних локација.