Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Каква је будућност хришћанства? (Фебруар 2007) Већина онога што сте рекли у складу је с Божјом Речју и слажем се с вама. Међутим, у чланку су поменуте две ствари које ми се нису допале. Прва је то што сте приказали хришћанске цркве у негативном светлу и друга што изгледа као да издижете себе изнад осталих религија. Било би лепо када бисмо се сви слагали и припадали истој религији, али то није тако. Не сматрам ниједну цркву или религиозну групу бољом од осталих.

С. С., Сједињене Државе

„Пробудите се!“ одговара: Јеховини сведоци немају ништа против људи који припадају некој другој религији, нити сматрају да су бољи од других. Признајемо да су сви „сагрешили и не одражавају Божју славу“ (Римљанима 3:23). Због тога улажемо много времена, труда и средстава да бисмо посећивали људе и разговарали с њима о библијским учењима и предивној нади која се налази у Библији. У исто време, трудимо се да опонашамо Исуса и његове ученике који су храбро разоткривали лицемерство и пропусте у религији.

Како бисте одговорили? Раније сам ретко разматрала ову рубрику с моје двоје деце. Сада видим да је то веома делотворна алатка коју могу да користим док усађујем библијску истину у њихово срце. Штавише, осматрање тих информација јача и моју веру.

И. Х., Чешка

Веома сам захвалан за ову изузетно занимљиву рубрику у којој проналазим теме за лично проучавање. Све је тако добро осмишљено до најситнијих детаља! То ме још више приближава мом мудром оцу, Јехови.

А. Ш., Русија

„Јехова, допусти ми да ти служим“ (Јул 2007) Након што сам прочитала искуство Данијеле Хол, моја вера у Јехову била је ојачана. Иако је била мала девојчица, није се плашила да свима у школи каже да је Јеховин сведок. Сигурна сам да ће многи Сведоци који иду у школу поступити на исти начин.

А. Р., Мадагаскар

Имам девет година. Управо сам с мамом прочитала Данијелино искуство. Мислим да сам срећна што су моји родитељи Сведоци и што могу без проблема да служим Јехови. Највише ми се свидело када сам прочитала да је „Јехова увек уз нас, без обзира где живели“. Такође ми се веома допало то што је Данијела сваког дана после школе седела на свом кревету и причала Јехови све што јој се десило тог дана, као да је он њен тата. Из њеног примера могу пуно да научим!

А. Д., Италија

„Млади питају... Зашто ме увек запостављају?“ (Јул 2007) Овај чланак је сјајан! Имала сам осећај да је написан баш за мене. Такође су ми се свидела питања и то што је остављен простор да се упишу одговори. Хвала вам. Много ми је помогао.

К. А., Канада