Пређи на садржај

Пређи на садржај

„Следимо вођство светог духа“

„Следимо вођство светог духа“

„Следимо вођство светог духа“

Обласни конгрес Јеховиних сведока

◼ ПОЧЕВШИ од маја, на хиљаде тродневних конгреса одржаће се у хиљадама градова широм света. У 2007. години, одржано је више од 3 200 таквих конгреса, којима је присуствовало преко 12 милиона особа!

На већини места, програм ће сва три дана започети у 9.20 музичким уводом. Тема програма у петак темељи се на Јовану 16:13 и гласи ’Дух ће вас упутити у сву истину‘. Међу првим предавањима која ће бити одржана биће „Зашто треба да следимо вођство светог духа?“ и „Улога светог духа приликом стварања“. У симпозијуму под називом „Древне Божје слуге су следиле вођство светог духа“ биће речи о томе како су они то чинили у Мојсијево време, у данима судија и у првом веку. Преподневни програм ће се завршити кључним предавањем „Улога светог духа у извршењу Јеховине намере“.

На почетку поподневног дела програма у петак биће изнесена тачка „Питања и одговори о светом духу“, након чега следе предавања ’Дух истражује Божје дубине‘ и ’Слушајмо и извршавајмо Божју Реч‘. У симпозијуму под називом „Млади — следите вођство светог духа!“ биће речи о томе како они то могу чинити у школи, на послу, у породици, скупштини, у друштву и када су сами. На крају поподневног програма биће изнесено једно од најважнијих конгресних предавања под називом „Млади — чувајте свој однос с Јеховом“, у ком ће бити речи о томе како млади то могу постићи.

Тема програма у суботу гласи ’Сејмо у дух‘ и темељи се на Галатима 6:8. Део преподневног програма биће троделни симпозијум под називом ’Нека нас Божји дух води у служби‘. Преподневни програм ће се завршити говором за крштење, након чега ће уследити крштење особа које испуњавају услове за то.

Прво предавање у суботу поподне гласи „Како је свети дух водио записивање Библије“. После тога следи петоделни симпозијум „Свети дух нам улива снагу“ који ће нас охрабрити да се боримо против искушења, да се изборимо с умором и обесхрабрењем, да издржимо прогонство, да се одупремо штетном утицају средине и да поднесемо невоље које нас сналазе. Програм тог дана се завршава још једним значајним предавањем „Одржите се у Божјој љубави“.

Тема програма у недељу темељи се на Галатима 5:16 и гласи ’Живимо по духу‘. У преподневном програму биће изнет симпозијум од девет тачака под називом ’Развијајмо плод духа‘ и у њему ће бити појединачно обрађен сваки део плода духа који се помиње у Галатима 5:22, 23. Јавним предавањем „Следи Краља којег води Јеховин дух и жањи благослове“ завршава се преподневни програм. Истакнути део поподневног програма је костимирана драма „Немој оставити ’љубав коју си имао у почетку‘“. У њој су приказани ставови и ситуације који су највероватније постојали међу хришћанима на крају првог века. Конгрес се завршава предавањем „Верно служимо с Јеховином духом вођеном организацијом“.

Испланирајте да присуствујете овом конгресу. Да бисте сазнали место његовог одржавања, можете потражити Јеховине сведоке у њиховим Дворанама Краљевства или им писати на одговарајућу адресу из овог часописа. У Стражарској кули од 1. марта налази се списак неких локација овог обласног конгреса.