Пређи на садржај

Пређи на садржај

Пробудите се! је помогао на неочекиван начин

Пробудите се! је помогао на неочекиван начин

Пробудите се! је помогао на неочекиван начин

ОД ДОПИСНИКА ПРОБУДИТЕ СЕ! ИЗ БЕНИНА

◼ Када је 23-годишњи Ноел одлучио да прекине своје школовање како би могао више времена посветити служби проповедања као Јеховин сведок, његови рођаци су се питали како ће се издржавати. И заиста му није било лако да пронађе одговарајућ посао са скраћеним радним временом. Управо у то време је у часопису Пробудите се! изашао чланак „Пет корака до посла“ и Ноел га је неколико пута пажљиво прочитао. * Да ли му је он помогао? Јесте, али не онако како је он очекивао.

Директор једне приватне школе видео је Ноела како проповеда од куће до куће и питао га је да ли је Јеховин сведок. Директору је био потребан један учитељ и пошто је приметио да Јеховини сведоци делотворно поучавају питао је Ноела да ли зна некога ко је заинтересован за тај посао. Када је Ноел рекао да не зна никога, директор га је питао да ли би можда он желео да прихвати тај посао.

Ноел никада није радио као учитељ и понекад је муцао. У Бенину то представља проблем пошто Министарство просвете захтева да учитељи положе испит којим се потврђује да не муцају. Директор је рекао: „Донесите уверење о положеном испиту и добићете посао.“

Иначе, Ноел је добро напредовао у Теократској школи проповедања која се сваке седмице одржава у скупштинама Јеховиних сведока, чији је циљ да полазницима помогне да побољшају своје говорничке способности. Чак је држао јавна предавања у својој скупштини. Ипак је са стрепњом изашао на тај испит.

Члан комисије му је пружио један часопис и замолио га да прочита одломак уоквирен црвеном бојом. Ноел је разрогачио очи када је видео чланак „Пет корака до посла“. Течно је прочитао одломак и добио уверење о положеном испиту.

Тај члан комисије је касније рекао да редовно чита часописе Јеховиних сведока. Он је објаснио: „Ови часописи су информативни и тако добро написани да их често користим на испитима.“

Ноел је почео да ради као учитељ и директор је желео да он потпише уговор о запослењу и за следећу годину, али Ноел је имао друге планове. Позван је да ради у представништву Јеховиних сведока, где се и сада налази.

[Фуснота]