Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Никад више роб алкохола (Мај 2007) Повремено читам ваш часопис када ми га донесе неко од Сведока. Чланци су веома охрабрујући, за разлику од суморних вести на телевизији и у новинама. Лично никада нисам имао проблем са алкохолизмом, али међу мојим рођацима и пријатељима многи имају. Човек који се помиње у чланку је рекао да се ослободио алкохола за три месеца, и то након што је много година био зависник. Иако му се дивим због тога, морам рећи да је то прилично нереалан пример који би, по мом мишљењу, могао да обесхрабри оне који се боре с том навиком. У највећем броју случајева, алкохоличари доживљавају бројне падове на свом тешком путу ка опоравку.

Џ. Е., Сједињене Државе

„Пробудите се!“ одговара: Нисмо желели да створимо утисак да је лако ослободити се зависности од алкохола. Тачно је да многи који се боре с тим проблемом доживљавају падове и обесхрабрења на путу ка опоравку. Чак и они који одједном престану да пију и више нису зависни морају да буду веома опрезни да се не би поново вратили тој навици. Као што је у чланку речено, након што десет година није пио, тај бивши „роб алкохола“ је признао: „Многи не знају колико страховиту борбу водим и да је довољно само једно пиће да се вратим старој навици. У мени још увек тиња жеља за алкохолом. Потребна је усрдна молитва и одлучност да бих имао снагу да одбијем алкохолно пиће.“ Ослањајући се на Бога путем молитве, многи су успели да се ослободе ропства алкохолу (Псалам 55:22).

Да ли је Библија заиста поуздана? (Новембар 2007) Имам 12 година. Желим да вам захвалим за веома занимљиво и поучно посебно издање Пробудите се! Нарочито ми се свидео део на 7. страни где се говори о унутрашњем складу Библије. Тамо су изнесени неки детаљи о којима раније нисам размишљала. Већ се радујем наредном посебном издању!

Д. Ф., Сједињене Државе

За размишљање Желела бих да вам захвалим за измене које сте унели у Пробудите се! Много ми помажу питања која се налазе на крају неких чланака. Одговарајући на њих могу лакше да упамтим информације и да дубље размишљам о теми чланка. У данашње време, живот нам је препун обавеза због чега нам током читања понекад промакну неке важне и охрабрујуће мисли.

М. А. С., Бразил

Да ли је смрт заиста крај свему? (Децембар 2007) Пре шест месеци изгубила сам мајку у једној несрећи. Овај чланак ме је заиста утешио и учврстио моју наду да ћу је видети када ускрсне. Много вам хвала.

Л. Л. Р., Бразил

Млади питају... Зашто да живим по библијским мерилима? (Новембар 2007) Мислила сам да могу слободно да се забављам с неким докле год не починим неморал. Али, с временом ми није било довољно да само проводим време са својим дечком. У мени су се појавиле неприкладне телесне жеље. Хвала вам што сте ова библијска учења објаснили на начин који је лако разумљив младима с мало животног искуства.

Е. Ф., Јапан