Пређи на садржај

Пређи на садржај

Посебна брига за људе

Посебна брига за људе

Посебна брига за људе

ЉУДИМА нису потребни само ваздух, храна и вода. Да бисмо били истински срећни, морају бити задовољене и наше духовне потребе. Неопходно је да знамо шта је сврха живота, зашто смо овде. Зато је Исус Христ рекао: „Срећни су они који су свесни својих духовних потреба“ (Матеј 5:3).

Бог се побринуо да наше духовне потребе буду задовољене тако што нам је подарио Библију, најраспрострањенију свету књигу. У целини или у деловима, она је данас доступна на око 2 400 језика (2. Тимотеју 3:16). Библија нам открива да је Бог створио свемир и целокупан живот на Земљи (Постанак, 1. и 2. поглавље). Из ње чак сазнајемо да је Бог своју стваралачку активност распоредио на шест симболичних „дана“, то јест временских периода чији се редослед поклапа са главним геолошким раздобљима која су установили научници.

Библија нам такође открива Божју намеру за човечанство. О томе се у Псалму 37:29 каже: „Праведници ће поседовати земљу, и заувек ће на њој живети.“ Запазите да ће праведници — људи који живе по моралним мерилима и начелима из Библије — заувек живети на земљи а не на небу. Наравно, наша планета тада неће бити загађена као што је данас. Цела земља ће бити рај (Псалам 104:5; Лука 23:43).

Знање које води до живота

Библијска пророчанства показују да ће рај постојати и у физичком и у духовном смислу. У Исаији 11:9 стоји: „Земља [ће] бити пуна знања о Јехови као што је море пуно воде.“ То знање, записано на људским срцима, већ сада подстиче праве хришћане да живе у миру и слози једни с другима. Осим тога, они озбиљно схватају речи из Исусове молитве: „Да би добили вечни живот, треба да добро упознају тебе, јединог истинитог Бога, и онога кога си послао, Исуса Христа“ (Јован 17:3).

Ако бисте желели да сазнате нешто више о нади која се налази у Библији, Јеховиним сведоцима ће бити драго да вам бесплатно помогну у томе. *

[Фуснота]

^ Са Јеховиним сведоцима можете ступити у контакт и путем вебсајта www.watchtower.org