Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Млади питају... Шта ако мој брат или сестра изврши самоубиство? (Јун 2008) Пре него што је себи окончала живот, моја старија сестра је пет година патила од депресије. Пошто сам видела колико је њена патња била велика, мислила сам: ’Како је бедан живот имала!‘ Међутим, у овом чланку се предлагало да се присећамо лепих успомена. Размишљајући о тим успоменама, почела сам да схватам да моја сестра није имала „бедан живот“, већ заправо срећан, пошто је било више лепих него тешких тренутака.

С. Ј., Јапан

Млади питају... Зашто родитељи немају поверења у мене? (Април 2008) Читајући и примењујући библијска начела која су наведена у овом чланку, научила сам да стицање поверења и сазревање није попут брзог проласка кроз врата већ попут лаганог пењања уз степенице. Да бих добила више слободе, требало је да покажем својим родитељима да могу да ми верују. Морала сам на време да довршим своје кућне обавезе и урадим домаће задатке. Хвала вам за чланке као што је овај.

Т. Л., Сједињене Државе

Успешно се борити с албинизмом (Јул 2008) Као особа која живи с албинизмом, испрва сам се обрадовала када сам угледала чланак. Међутим, није ми се допало када сам видела да се реч „албини“ у чланку увек изнова користи, и то на веома увредљив начин као погрдан израз за људе који живе с тим.

Е. Л., Сједињене Државе

„Пробудите се!“ одговара: Извињавамо се ако смо било чиме узнемирили наше читаоце. Реч „албино“ преузели смо из медицинске терминологије. Међутим, признајемо да неки ту реч употребљавају на увредљив начин. С друге стране, многи људи који пате од албинизма прихватају тај назив и то их не вређа. Свакако нисмо имали намеру да некога омаловажимо.

Пошто сам и ја албино попут Џона, захвална сам вам за овај чланак. Изузетно ценим што је објективан, заснован на чињеницама, одмерен, поучан и пун корисних информација. Захваљујући томе моји пријатељи сада боље разумеју стање у ком се налазим.

Т. М., Сједињене Државе

Љубав снажнија од урагана! (Август 2008) Чланци попут овог подсећају ме да не треба да будем превише забринута за будућност већ да се потпуно ослањам на Бога. Пре три године сам осетила братску љубав када је поплава уништила кућу мојих родитеља који нису Сведоци. Јеховини сведоци из оближње скупштине брзо су им притекли у помоћ. Захвална сам Јехови што припадам његовој организацији.

Д. В., Пољска

Чудесни кукуруз (Август 2008) Моја породица је у башти засадила кукуруз али зрна на клипу нису била једнаке величине. Захваљујући овом чланку разумели смо у чему је проблем. Будући да смо могли да узгајамо само пет или шест стабљика, оне нису могле да се опраше тако добро као велико поље кукуруза. Прошле године смо пазили да свако влакно кукурузне свиле буде опрашено, тако да смо на крају добили сладак, укусан плод са зрнима једнаке величине. Пуно вам хвала.

Р. В., Јапан