Пређи на садржај

Пређи на садржај

Издвојите време за оно што је важно

Издвојите време за оно што је важно

Издвојите време за оно што је важно

„Мало је времена преостало“ (1. Коринћанима 7:29)

„ТО ШТО скачете около и млатарате рукама по води не значи да знате да пливате“, написао је Мајкл Лебуф у својој књизи Working Smart.

Другим речима, једно је само бити активан, а друго заиста постићи нешто вредно. Размислите како вам је протекла претходна седмица. За шта сте имали времена? А за шта нисте, јер сте били презаузети? Да ли мислите да би требало да нађете више времена за оно што вам стварно значи?

Размислимо о томе шта је Исус прорекао за наше време у коме је темпо живота изузетно брз. Он је рекао да ће његови ученици имати пуно посла док се овај свет ближи свом крају, а Божји праведни нови свет приближава. На какав посао је мислио? На проповедање ’добре вести о [Божјем] краљевству‘. Исус је рекао и то да ће већина људи бити презаузета да би их слушала. Биће преокупирани свакодневним стварима. Још је рекао да ће они који немају времена да обрате пажњу на добру вест о Божјем Краљевству бити уништени (Матеј 24:14, 37-39; Лука 17:28-30).

Јеховини сведоци данас проповедају добру вест о Божјем Краљевству у више од 230 земаља. Као што је Исус и прорекао многи их не саслушају јер су, како кажу, заузети. Али ми вас позивамо да иако сте заузети нађете мало времена да испитате шта Библија каже о Божјем Краљевству. Када будете сазнали какве све благослове Бог припрема за људе, надамо се да ћете се сложити с тим да је библијска порука и живљење у складу с њом нешто заиста важно, нешто за шта вреди наћи времена. *

[Фуснота]

^ Ако желите још неке информације ступите у контакт с Јеховиним сведоцима из вашег краја или пишите на одговарајућу адресу која се налази на 5. страни овог часописа, или посетите наш вебсајт www.watchtower.org.