Пређи на садржај

Пређи на садржај

„Останимо близу Јехове“

„Останимо близу Јехове“

„Останимо близу Јехове“

Обласни конгрес Јеховиних сведока

● На хиљаде ових тродневних конгреса одржаће се широм света. Програм ће сваког дана почињати у 9.20 с музичким уводом. Тема за петак заснива се на Псалму 73:28 и гласи „Мени је добро бити близу Бога“. Након говора председавајућег уследиће говори „Конгреси нам помажу да останемо близу Јехове“ и „Исус Христ нам открива истину о Богу“. Затим ће у серији говора „Опонашајмо оне који су остали близу Јехове“ бити осмотрени примери Аврахама, Руте, Језекије и Марије. Преподневни програм завршиће се кључним предавањем под називом „Како се Јехова приближава нама“.

Прва тачка у петак после подне имаће наслов „Одговори на питања о Јехови“, а затим ће уследити говори „Дозволимо Јехови да нас исправља и обликује“ и „Никада немојмо постати ’љути на Јехову‘“. Након тога биће серија од пет говора под називом „Комуникација помаже породици да остане близу Јехове“. Они ће имати следеће наслове: „Јехова, најбољи пример у вођењу добре комуникације“, „Мужеви, разговарајте са својим женама“, „Жене, разговарајте са својим мужевима“, „Родитељи, разговарајте са својом децом“ и „Децо, разговарајте са својим родитељима“. Поподневни део завршиће се говором „Све створено доказује да ’живи Бог‘ постоји!“

Тема за суботу гласи „Јехова је близак с честитима“ и темељи се на Пословицама 3:32. Серија од пет говора с називом „Помозимо људима да се ’помире с Богом‘“ састојаће се од следећих делова: „Људи су отуђени од Бога и без наде“, „Исус их је питао“, „Будимо добри сарадници у служби“, „Привуцимо друге својим узорним понашањем“ и „Ревно истрајмо у својој служби“. Након говора „Пуновремена служба јача наш однос с Јеховом“ и „За оне који воле Јехову ’не постоји камен спотицања‘“, преподневни део програма завршиће се говором за крштење и затим ће се крстити они који испуњавају услове.

У суботу после подне, биће одржана серија од осам говора с називом „Не дозволимо ничему да нас одвоји од Јехове“ — „Сатанине лукаве тактике“, „понос“, „новац“, „здравље“, „запослење“, „забава и рекреација“, „породица“ и „технологија“. Затим ће уследити посебна аудио-драма с називом „Немој клонути када те Јехова исправља!“ Последњи говор тог дана биће „Останимо попут Јеремије близу Јехове“.

Тема за недељу заснива се на Исусу Навину 23:8 и гласи: „Чврсто се држимо Јехове“. Након уводне песме и молитве, уследиће серија говора „Ценимо Јеховине дивне особине“ која ће осмотрити следећих осам особина: „приступачност“, „саосећајност“, „захвалност“, „великодушност“, „непристраност“, „спремност да опрости“, „разумност“ и „верност“. Затим ће уследити јавно предавање „Како се можемо приближити Богу?“ На крају преподневног дела програма биће одржан сажетак Стражарске куле за ту седмицу.

У недељу после подне биће одржана костимирана библијска драма чија се радња дешава у првом веку. Говори о бекству хришћана из Јерусалима и носи наслов „Живимо по вери, а не по ономе што видимо“. Након драме, конгрес ће се завршити говором „Останимо ’у скровитом заклону Свевишњега‘“.

Већ сада планирајте да присуствујете. Да бисте сазнали место одржавања, обратите се Јеховиним сведоцима у вашем крају или пишите на одговарајућу адресу из овог часописа. У Стражарској кули од 1. марта и на вебсајту www.pr418.com налази се списак неких локација овог обласног конгреса.