Пређи на садржај

Пређи на садржај

Шта знате о Јеховиним сведоцима?

Шта знате о Јеховиним сведоцима?

„О Јеховиним сведоцима сам много читала на Интернету, чула сам неке гласине и наслушала се доста коментара пуних предрасуда“, написала је једна новинарка приправница из Данске. „Због тога сам имала веома лоше мишљење о њима.“

ОВА новинарка је касније интервјуисала једну породицу Сведока. Шта се затим десило? „Моје гледиште о њима се променило од тренутка када сам крочила у њихов дом!“, написала је она. „Можда их људи не познају довољно добро или смо једноставно сви склони томе да пребрзо судимо. Ја сам била таква, али сам схватила да сам погрешила“ (Сесилија Фејлинг, за новине Jydske Vestkysten).

На основу професионалног искуства с Јеховиним сведоцима, саветник за запошљавање у једном европском ланцу продавница закључио је да су они поштени радници. Због тога им је давао предност при запошљавању.

Наравно, Јеховини сведоци су првенствено познати по проповедању. Неки људи на које при том наилазе не воле да разговарају о Библији, док други уживају у таквим разговорима. Заправо, више од седам милиона људи на свету, у скоро свакој земљи, редовно проучава Библију са Сведоцима. Неки од њих касније и сами поучавају друге библијским учењима. Примера ради, у једном извештају Националног савета цркава САД речено је да су међу 25 највећих религија у тој земљи Јеховини сведоци једна од само четири које бележе пораст броја верника.

Због чега милиони људи проучавају Библију са Сведоцима? Како то проучавање изгледа? Да ли се од тих особа очекује да постану Сведоци? Чак и ако не намеравате да постанете Јеховин сведок, имате право на тачне одговоре. Уместо да слушате говоркања пуна предрасуда и неосноване приче, настојте да сазнате чињенице. У Библији се у Пословицама 14:15 каже: „Лаковеран верује свакој речи, а паметан пази на кораке своје.“

Надамо се да ће вам ово издање Пробудите се! помоћи да потпуније и тачније разумете ко су Јеховини сведоци. Сама чињеница да читате овај часопис показује да сте отвореног ума и без предрасуда. Зато вам предлажемо да учините следеће: док будете читали наредна четири чланка, потражите цитиране стихове у својој Библији. * То је мудро и, као што Библија каже, племенито (Дела апостолска 17:11).

^ Ако немате Библију али имате приступ Интернету, те стихове можете пронаћи у електронском облику на вебсајту www.watchtower.org. На том сајту се може наћи онлајн издање Библије на неким језицима, као и библијска литература на преко 380 језика. Осим тога, Библију можете добити од неког Јеховиног сведока или тако што ћете писати на одговарајућу адресу с 5. стране овог часописа.