Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Благослови већи од богатства (Март 2009) У чланку је цитиран Костас који каже: „Бог не жели да живимо луксузно.“ Мислио сам да Јехова не поставља границе што се тиче тога колико ће мало или много имати неки његов слуга, све док му је он на првом месту. Да ли је погрешно живети луксузно, ако у исто време верно служимо Јехови?

Џ. Д., Сједињене Државе

„Пробудите се!“ одговара: У Библији се не осуђује богатство. У ствари, многе Божје слуге из прошлости су биле богате (Постанак 25:5; 26:12-16; Јов 1:1-3). Међутим, добро је да они који су богати имају на уму и то да ’истицање свог иметка не потиче од Оца, већ потиче од света‘ (1. Јованова 2:16). Надаље, апостол Павле је рекао да је „љубав према новцу корен сваког зла“. Он је приметио да су неки од оних који су жртвовали духовне вредности због жеље да буду богати „одлутали од вере и нанели себи многе патње“ (1. Тимотеју 6:10). Наравно, у Библији се не каже да они који су богати треба да осећају кривицу због тога што имају више од других. Хришћани су подстакнути „да буду дарежљиви, спремни да с другима деле оно што имају“, без обзира на то да ли поседују мало или много (1. Тимотеју 6:18).

Тишина која се чује (Октобар 2008) Стварно ме је охрабрио чланак о Хилари која има Ретов синдром. Мој петогодишњи унук не чује, не види, не може да хода, да прича нити да седи. Сада се у мени пробудила нада да се у његовом мозгу ипак нешто дешава када му певам, читам, причам, помилујем га или масирам. Расплакала сам се када сам прочитала да је Хиларина мајка рекла: „Иако не могу чути шта она говори, Јехова то може.“ То ми је помогло да разумем да иако мој унук не може да говори, Јехова може чути глас његовог срца.

М. А., Јапан

Моја ћерка има 43 године, а ја сам тек сад први пут прочитала чланак који тако јасно објашњава њено стање, као и узроке њене болести. Потпуно разумем Хилари, њену мајку и сестру. Иако нас деле хиљаде километара, имам осећај као да смо веома блиске и ценим њихову веру, љубав и истрајност.

Т. Ј., Гана

Абортус није безболно решење (Јун 2009) Хвала вам за серију чланака о абортусу. Када сам имала нешто више од 20 година одлучила сам се за абортус, због чега сам се касније горко покајала. Да нисам упознала библијску истину, била бих очајна. Толико сам захвална што имам наду и што знам да Јехова опрашта.

Име изостављено, Сједињене Државе

Млади питају... Како да се изборим с тугом због смрти родитеља? (Август 2009) Имам само 22 године, а мој отац је умро тако брзо и неочекивано да ме је све то потпуно сломило. Баш као што је изнето у чланку, недостајаће ми то што нећу моћи да поделим с њим најважније тренутке у свом животу. Прошле су три године и још увек ми је тешко да живим нормалним животом. Па ипак, овај чланак ми је пружио велику утеху. Иако ми није било лако да применим предлоге које сте дали као помоћ у борби с тугом, показало се да су стварно добри. Много вам хвала за одличан посао који обављате.

Н. П., Француска