Пређи на садржај

Пређи на садржај

Много тога је научила уз децу

Много тога је научила уз децу

Много тога је научила уз децу

Једна мајка, која има око тридесет година и живи с мужем и троје деце у Кентакију у САД, написала је: „Моја породица и ја радо читамо сваку публикацију коју издају Јеховини сведоци.“ Објаснила је: „Књига коју највише волим да читам с децом јесте Моја књига библијских прича“. Затим је додала: „Из ње сам практично и ја много тога научила уз децу.“

Препуна лепих илустрација, ова књига обрађује библијске догађаје хронолошким редом. На пример, у 2. делу се налазе приче „Египтом влада зао краљ“, „Како је спасен мали Мојсије“, „Зашто је Мојсије побегао“, „Мојсије и Арон долазе код фараона“, „Десет невоља“ и „Пролазак кроз Црвено море“.

У 6. делу ове књиге, који носи наслов „Од Исусовог рођења до његове смрти“, налази се неколико прича које описују његов живот од рођења па до смрти. Неке од њих су „Исус је рођен у штали“ и „Људи вођени звездом“. У овој другој причи се каже да су „мудраци“ — то јест астролози — дошли „у кућу“ да посете Исуса, а не у шталу где је рођен. У кући су затекли „дете са његовом мајком Маријом“. Бог је упозорио те људе да се не враћају код Ирода, јер је он намеравао да убије Исуса. Шта можемо на основу овога закључити о пореклу те наводне звезде? (Матеј 2:1, 11, 12, Савремени српски превод).

И ви можете много тога научити док заједно с децом читате Моју књигу библијских прича. Она садржи 116 прича о људима и догађајима из Библије. Уколико желите ову књигу, попуните приложени купон и пошаљите га на одговарајућу адресу с 5. стране овог часописа.

□ Без икакве обавезе, желим да добијем књигу која је овде приказана.

□ Молим вас да ступите са мном у контакт ради бесплатног проучавања Библије.