Пређи на садржај

Пређи на садржај

Истинска правда тек у новом свету

Истинска правда тек у новом свету

Истинска правда тек у новом свету

БИБЛИЈА прориче да ће Бог ускоро уништити овај стари свет и заменити га новим. Тај нови свет ће имати само једну власт — Божје Краљевство — у ком ће Краљ бити Исус Христ (Откривење 11:15). Како ће та власт искоренити неправду? Тако што ће учинити две ствари.

1. Божје Краљевство ће уклонити све људске владавине. У Данилу 2:44 стоји: „У данима тих краљева [владавина] Бог ће небески подићи краљевство [...] Оно ће смрвити и уништити сва она [људска] краљевства, а само ће стајати довека.“

2. Божје Краљевство ће уништити зле, а поштедети праведне људе. У Псалму 37:10 стоји: „Још мало, и злога више неће бити.“ У 28. стиху стоји: „Јехова правду воли, и не напушта оне који су му верни. Довека ће они бити сачувани.“

Ти верни, који се помињу у стиху, доживеће испуњење онога што је Исус рекао у Оченашу: „Нека дође краљевство твоје. Нека буде воља твоја, како на небу тако и на земљи“ (Матеј 6:10). Како ће живот изгледати кад се на земљи буде вршила Божја воља?

Кад на земљи буде владало Божје Краљевство...

Корупције и тлачења неће бити. О Исусу Христу је у Јеврејима 1:9 записано: „Волео си праведност и мрзео безакоње.“ Као истински праведан Владар, Исус ће „избавити убогога који у помоћ зове, невољника и сваког ко помоћника нема [...] Од тлачења и насиља откупиће душу њихову, крв њихова биће драгоцена у очима његовим“ (Псалам 72:12-14).

Сви ће живети у изобиљу. „Земља ће дати род свој, благословиће нас Бог, Бог наш“ (Псалам 67:6). „На земљи ће богато родити жито, биће га у изобиљу по врховима горским“ (Псалам 72:16). Једном приликом, Исус је чудом нахранио хиљаде људи — што је предслика онога што ће урадити у Божјем Краљевству (Матеј 14:15-21; 15:32-38).

Праведност неће бити искривљена због ограничења која човек има. „Нема створења које је сакривено његовом погледу, него је све голо и откривено пред очима онога коме морамо положити рачун“ (Јеврејима 4:13). О Христу је речено: „Неће судити по ономе што види, нити ће укоравати по ономе што чује. По правди ће судити сиромашнима, праведно ће укоравати бранећи кротке на земљи“ (Исаија 11:3, 4).

Краљевство је близу!

Све горе стање у свету сведочи да је његов крај близу. „Кад зли ничу као трава и цветају сви који зло чине, то је зато да би заувек били уништени“, каже се у Псалму 92:7. Како можемо избећи Божји гнев и бити међу онима које ће Бог заштитити? Исус Христ је дао одговор: „Да би [људи] добили вечни живот, треба да добро упознају тебе, јединог истинитог Бога, и онога кога си послао, Исуса Христа“ (Јован 17:3).

Да ли и ви желите да добро упознате Бога и његовог Сина? Ако желите, потражите Јеховине сведоке и попут Хајди, Дороти и Фирудина, који су раније поменути, поразговарајте с њима о томе. Биће им драго да вам бесплатно одговоре на ваша питања и то вас ни на шта неће обавезивати.

[Оквир/Слика на 9. страни]

КАДА ЖИВОТ НИЈЕ ФЕР

Када је имала седам година, Емили из Сједињених Држава је добила дијагнозу да има леукемију. Док се њени другари боре с повременом прехладом или грипом, она се годинама мучи са интензивним медицинским лечењем и хемотерапијом. „Леукемија је тако страшна!“, каже она.

Иако јој је живот задао такав ударац, она није пала у очај. Напротив, она чека Божје Краљевство када нико неће рећи: „Болестан сам“ (Исаија 33:24). Она каже: „Мој омиљени стих је Марко 12:30, где пише: ’Воли Јехову, свог Бога, свим својим срцем и свом својом душом и свим својим умом и свом својом снагом.‘ Јехова ми даје снагу када му се молим. Захвална сам му за своју породицу, скупштину и наду у вечни живот у рајском новом свету. Та нада ми много помаже.“

[Слике на странама 8, 9]

Под Божјим Краљевством, сви ће имати обиље хране и уживаће у истинској праведности у свету без предрасуда