Пређи на садржај

Пређи на садржај

Шта ће се променити?

Шта ће се променити?

Шта ће се променити?

„Неће више народ подизати мач на народ.“

„Нико од становника неће рећи: ’Болестан сам.‘ “

„Смрти више неће бити.“

ОВЕ изјаве * можда звуче превише добро да би биле истините. Али зашто можемо бити сигурни да то нису само пусти снови? Зато што су то обећања из Библије, а не празне приче политичара, који су немоћни да промене свет.

Многи сматрају да је Библија само древна књига која нема везе с нама данас. Да ли и ви тако мислите? Ако је ваш одговор потврдан, предлажемо вам да мало боље испитате Библију. Она је, заправо, једина света књига која говори о самом почетку човечанства. Она објашњава:

● Како је човечанство запало у овако очајно стање (Римљанима 5:12).

● Како ће Бог решити тај проблем (Јован 3:16).

● Зашто људске власти не могу променити овај свет (Јеремија 10:23).

● Зашто можемо бити сигурни да ће Бог то урадити (Исус Навин 23:14).

Да ли ће Бог заиста у потпуности елиминисати глад, ратове, болести и смрт? У то није тешко веровати ако прихватимо следеће:

1. Бог нас је створио.

2. Он нас воли.

3. Он има моћ да промени свет.

4. Он је обећао да ће то и урадити.

Да ли имамо добре разлоге да прихватимо те четири тврдње? Јеховини сведоци, који издају овај часопис, позивају вас да се сами у то уверите путем проучавања Светог писма.

Можда га и сами имате, али га не читате или то чините ретко. Чак и многи људи који га читају кажу да га је тешко разумети. Ако сте и ви међу њима, позивамо вас да од Јеховиних сведока затражите да с вама проучавају Свето писмо. Милиони људи широм света то чине и то им умногоме помаже. Како изгледа такво проучавање?

Сваке седмице неко од Јеховиних сведока вас може посетити и проучавати с вама библијске теме и то без икакве новчане надокнаде. Током тих разговора можете добити одговоре на питања као што су: Зашто има толико патње? Зашто су људске власти немоћне да промене свет? Шта је Божје Краљевство и како ће постићи оно што људи не могу? *

За више информација обратите се Јеховиним сведоцима или посетите сајт www.pr418.com. Такође можете писати на одговарајућу адресу с 5. стране овог часописа.

[Фусноте]

^ Цитирани стихови су из Исаије 2:4; 33:24; Откривења 21:4.

^ Видети чланак „Гледиште Библије: Ко може променити овај свет?“, на 26. и 27. страни овог издања.