Пређи на садржај

Пређи на садржај

Увид у вести

Увид у вести

Увид у вести

Медицинска помоћ нацији

У једном свом недавном чланку који се односио на течност која представља замену за крв речено је да та течност пружа озбиљну наду у доприносу терапији и научном истраживању. У чланку пише да Флуосол-ДА један производ из Јапана може ускоро да добије признање и дозволу за употребу на људима, „чинећи на тај начин ту земљу првом у свету која ће то да примени“. Према извештају америчке организације за контролу хране и медикамената (Ф.Д.А.) предвиђена су клиничка испитивања у многим болницама широм Сједињених Америчких Држава.

Интересантно је оно што овај чланак говори о тој замени за крв јер каже да може бити у неким стварима далеко бољи од крви и да одигра велику и непроцењиву улогу у медицини, као на пример код хитних случајева после несреће, дијагнозама и терапији рака, као и поступак након тровања карбон моноксидом и неким другим тровањима.

„Широко испитивање овог лека у Америци ставља 590 000 Јеховиних сведока који живе у овој земљи у један заиста јединствен положај да послуже као медицинска помоћ народу“, пише Тајмс, „јер су експерименти са Флуосолом ограничени од стране комисије Ф.Д.А. на акутно анемичне случајеве оних на којима треба извршити посебне операције а који одбијају да приме трансфузију крви.“

Очекује се да ће у овим испитивањима већина пацијената бити углавном Јеховини сведоци. Библијски став који заузима ју Јеховини сведоци по питању крви је често био користан за њих. Сада међутим изгледа да ће ово донети користи и многим другим (Дела ап. 15:28, 29).