Пређи на садржај

Пређи на садржај

Библија—да ли нам је потребна?

Библија—да ли нам је потребна?

Библија—да ли нам је потребна?

„НИЈЕ могуће праведно управљати светом без Бога и Библије.“ То је изјавио Џорџ Вашингтон, први председник Сједињених Држава. Да ли се слажеш са тим? Размотри шта се догађа око тебе.

Инфлација: Од почетка II светског рата ослабила је куповну моћ валута многих земаља; што си ти можда већ болно осетио. По Њуз енд Ворлд Рипорт (САД) „губитак на долару услед инфлације подигао је цене за око 579% од 1939“.

Рат: Два светска рата у овом веку одузела су десетине милиона живота — и војника и цивилног становништва. Од 1945. до 1978. било је убијено двадесет и пет милиона војника у око стопедесет ратова. И сада државе троше више од 500 милијарди долара годишње у војне сврхе, или око милион долара у минуту!

Развод: У Јапану долази до развода сваке четири минуте. У Сједињеним Државама долази на свака два брака један развод. У Совјетском Савезу од 100 бракова завршава се 30 разводом. Ови подаци указују на нагињање у свету.

Криминал: Насилни криминал се шири из земље у земљу. Да наведемо један пример: у Сједињеним Државама сваке 24 секунде долази до једног криминалног преступа. До убиства долази сваке 23 минуте, до насиља сваких 9 минута, до пљачке сваких 58 секунди. И изгледа да се криминал исплати, јер је решено само 19 одсто тих криминалних преступа и криминалци су ухапшени.

Несташица хране: Мада је производња хране у свету стално расла за последњих 30 година, сада има више него икада људи који су богаљи услед глади. Бише од пет стотина милиона људи (или један човек на сваких девет људи) пати од озбиљне неухрањености; тај проблем постоји чак и у „напредним“ земљама.

Ти проблеми постоје и расту упркос напорима привредника, политичара, брачних саветника, психијатара и многих других стручњака. Зар није очигледно да ми лично, и свет уопште, требамо вођство од извора који је виши од човека?

Библија тврди да пружа такво вођство. „Дух Господњи (Јеховин) говори преко мене“, изјавио је писац Библије, Давид (2. Самуилова 23:2). Библијски пророци су ’говорили од Бога као што су били ношени духом светим’ (2. Петрова 1:20, 21).

Наравно, да схваташ да чињеница што нека књига тврди да је од Бога није доказ за то. Зато би требало да размотриш: да ли има доказа, задовољавајућег доказа да је Библија заиста од Бога?