Пређи на садржај

Пређи на садржај

Обласни састанци - „Јединство Царства“

Обласни састанци - „Јединство Царства“

Обласни састанци - „Јединство Царства“

ЈЕДИНСТВО ЦАРСТВА“. Каква је то дивна и прикладна тема за наше обласне састанке у 1983. години. Никада није било у свету толико нејединства. Религиозне организације и католичке и протестантске, нагризавају трвење и неслога. Политичке партије нападају једна другу. Никада није владала већа збрка као сада у пословном или комерцијалном свету. Још никада до сада није била породична институција толико уздрмана нејединством — муж и жена се боре један против другог, остављајући један другога и растављају се. И када је постојао такав јаз између генерација као у нашим данима, када се родитељи и деца све више удаљују једни од других.

У упадљивој супротности према свима стоји Јеховина видљива организација, тело хришћанских Јеховиних сведока. Они су (више од 2 400 000) уједињени, јаки, упркос томе што су расути у нешто око 205 земаља заједно са острвима. Њихово јединство превазилази националне, расне, језичне баријере, као и културне и економске. Шта их уједињује? Чисто обожавање Јехове Бога (Софонија 3:9).

Шта је апостол Павле онда писао Коринћанима (1. Коринћанима 1:10) када би тако требало да буде међу Христовим правим следбеницима? Да’ не би требало да буду међу њима издвајања, већ да буду усавршени у једном разуму и једној мисли’. Слично саветује и у Филипљанима 3:15, 16 да зрели треба да имају исти душевни став. И зар не би требало да јединство означи Христове праве следбенике, пошто је Исус изјавио да ће се сви прави хришћани препознати по љубави коју имају међу собом? Љубав сигурно унапређује јединство (Јован 13:34, 35).

У ствари, то је јединство било проречено у Исаији 52:7 следећим речима: „Стражари ће твоји подигнути глас; подигнуће глас, и еви ће (у јединству) запјевати, јер ће очима видјети гдје Господ (Јехова) води натраг Сион.“ Апсолутне чињенице показују да је то окупљање Сиона почело 1919.

То јединство није никако лако очувати. Због тога што је ђаво веома љут, знајући да му је рок кратак и због искварености свих религија и људских вредности у наше време (Откривење 12:9, 12). Духовна храна која ће се служити на овогодишњим обласним састанцима сигурно ће учврстити одлуку свих Јеховиних слуга да сведу на минимум људске слабости, недостатке и несавршености у интересу имена Јехове Бога и његовог дела. Тај изврсни програм обласног састанка почеће у четвртак после подне и трајаће до недеље после подне. Он ће најбоље одговарати времену у којем живимо и биће веома изграђујућ. Сви ће се вратити са тог конгреса боље опремљени да служе Јехови у јединству са својом браћом и чврсто решени да то раде.