Пређи на садржај

Пређи на садржај

Увид у вести

Увид у вести

Увид у вести

Докази за постојање створитеља

Сада, пре више од 40 година, тумарала је математичарка из Немачке, Марија Рајхе, по пустари, која лежи око 450 км јужно од Лиме (Перу), да би испитала чувене Назка линије. Те линије чине компликоване геометријске цртеже животиња, толико велике да се могу препознати само ако их се гледа из ваздуха. Неке километрима дугачке линије нацртане су тако прецизно да не одступају по километру више од 0,2 одсто.

Рајхе и други научници не покушавају да пронађу доказе како и ко их је нацртао, него зашто су биле нацртане. „Једном сам посумњала и помислила да тражим смисао у нечему што нема смисла“, рекла је. „Али, није могуће да то нема никаквог смисла. Уложено је много труда у то“.

Прецизност и дивна концепција Назка линија сведоче за постојање интелигентних изумитеља тих линија, и научни умови покушавају да схвате сврху тога. А шта је са далеко већом прецизношћу и дивнијом концепцијом свемира? Зар и он, логично, не сведочи за постојање вишег интелигентног Изумитеља, Створитеља Бога? Да! У том погледу хришћани долазе до истог закључка, до којег је дошао апостол Павле: „Чак и његове невидљиве особине, његова вечна сила и божанство, могу се од створења јасно сагледати, ако се на његовим делима проматрају“ (Римљанима 1:20, др Чарнић)