Пређи на садржај

Пређи на садржај

Библијска истина побеђује традицију

Библијска истина побеђује традицију

Објавитељи Краљевства извештавају

Библијска истина побеђује традицију

РЕЛИГИОЗНА традиција може бити јако дубоко укорењена. Милиони људи мисле да је погрешно променити своју религију. Савле, који је постао апостол Павле, очигледно је то исто мислио јер је рекао: ”Одвише ревновах за отачке своје обичаје.“ Али кад је упознао истину, он је променио своју јеврејску религију и постао хришћанин (Галатима 1:13-16Даничић-Караџић). Многи данас долазе до спознања да библијска истина потиче из извора вишег од традиције. Погледајмо како је библијска истина победила у Италији.

Једна жена објашњава: ”Моја сестра и ја одрасле смо у великој породици са дуготрајном католичком традицијом, и биле смо веома предане католкиње. Како је време пролазило, ја сам се удала. Затим сам изгубила мужа, и многе године живела као удовица сама са својом децом. Моја нећакиња је похађала веронауку, и стално постављала свештенику питања на темељу Библије, али није добијала задовољавајуће одговоре.

Први пут сам дошла у додир с Јеховиним сведоцима за време посете свом родном граду, и прихватила библијски студиј. Сви моји бивши познаници католици смејали су се због мог проучавања Библије. Међутим, нисам се обесхрабрила. Први пут сам поседовала Библију, и нико ми је неће одузети. Моја је сестра такође заузела став за Јехову, и за мање од две године обе смо биле крштене.

Плакала сам кад сам се први пут одвојила од цркве, јер сам се бојала да оставим традиције укорењене у мени више од 76 година. Али сада сам срећна што ходам Јеховиним путевима и чиним све што је у мојој моћи да помогнем другима да изађу из духовне таме!” (Упореди 1. Петрова 2:9.)

Бријач исправља погрешно мишљење

Један бријач у Јапану волео је да разговара о демонима и неидентификованим летећим објектима док је муштеријама скраћивао косу. Међутим, након што је започео да проучава Библију, схватио је колико је тај обичај опасан. Тако је уместо тога позивао своје муштерије да му се придруже у проучавању Библије. Млађим муштеријама је сведочио о делима стварања. Сваке седмице је од Сведока који је с њим проучавао наручивао Библије и примерке књиге Ти можеш заувек да живиш у Рају на Земљи, да би могао да их уручи својим муштеријама.

Иако још није био Сведок, поделио је преко 30 комплета Библија и књига Вечно живети током своје прве године проучавања. Као резултат његовог неформалног сведочења, више од 25 људи започело је да проучава Библију. Понекад би их чак десет присуствовало његовом групном библијском студију. Седмеро оних којима је сведочио док им је скраћивао косу исправили су своје погрешно мишљење и сада су крштени Сведоци Јехове!