Пређи на садржај

Пређи на садржај

Позван си на обласни конгрес ”Љубитељи слободе“

Позван си на обласни конгрес ”Љубитељи слободе“

Позван си на обласни конгрес ”Љубитељи слободе“

ОД НОВЕМБРА 1989. слобода је тема која је постала истакнутија него икада раније. Нарочито се становници источноевропских земаља радују већој политичкој слободи него што су је имали током 40 или више протеклих година.

Али, постоји слобода далеко значајнија од било које политичке слободе. О томе можемо читати у Божјој речи, Библији. Исус Христ је једном рекао: ”Познаћете истину, и истина ће вас ослободити“ (Јован 8:32NW). Да, предани хришћани ослобођени су страха од човека и ропства греха и смрти, као што читамо у Римљанима 6:18, 22. Такође читамо да ”где је дух Јеховин, тамо је слобода“ (2. Коринћанима 3:17NW). Уствари, Божја реч пружа светли изглед да ”ће и само створење бити ослобођено ропства распадљивости и имати славну слободу деце Божје“ (Римљанима 8:21NW).

Ко год жели да стекне хришћанску слободу у данашње време, мора да уложи истински напор. То никако није једноставно ствар слеђења линије мањег отпора. А да би наставили да уживамо у тој слободи, потребан је додатни напор, обзиром на силе које теже да нам отму слободу: Сатана Ђаво, његов зао свет и наше властите наслеђене грешне склоности. Јехова Бог је пружио помоћ посредством своје надахнуте Речи, посредством свог светог духа и посредством своје видљиве организације (Лука 11:13).

Да би помогли свим љубитељима слободе да се још чвршће држе слободе, овогодишњи обласни конгреси Јеховиних сведока оправдано истичу тему ”Љубитељи слободе“. Ти конгреси ће трајати три дана, са почетком у петак ујутро у 10.20 и завршетком у недељу у 16.00. Сви који дођу биће духовно освежени и изграђени узбудљивим предавањима, занимљивим интервјуима, делотворним приказима и упечатљивом савременом драмом. Не би требало да занемаримо ни радост срдачног дружења са старим и новим пријатељима, уживање у певању наших Краљевских песама заједно са хиљадама других као и суделовање у искреним јавним молитвама.

Нека све предане слуге Јехове не допусте да их било шта спречи у томе да буду присутни у петак ујутро кад почињу ти конгреси. Немој заборавити да понесеш не само Библију и песмарицу, већ и оловку и бележницу. Дођи, такође, и са потпуном свесношћу за своје духовне потребе као припадник слободног народа (Матеј 5:3).