Пређи на садржај

Пређи на садржај

”Овце слушају његов глас“

”Овце слушају његов глас“

Објавитељи Краљевства извештавају

”Овце слушају његов глас“

◻ ИСУС је рекао: ”Овце слушају његов [пастиров] глас, и он овце своје зове именом и изводи их“ (Јован 10:3NW). Уз то је додао: ”Ја познајем своје овце и моје овце познају мене“ (Јован 10:14NW). Овцама сличне особе слушају Исусов глас док им говори кроз Библију. Погледајмо како су две особе искрена срца из Италије следиле тај позив.

Коначно је послушао

◻ Алберто пише: ”Имао сам 16 година кад сам почео да пушим марихуану и узимам ЛСД, а од 18. сам наставио да узимам хероин. Да бих набавио дрогу, радио сам све што се могло замислити. Крао сам, препродавао дрогу, варао, продавао сам све што сам имао. Нисам могао да престанем. Летовања у иностранству, дуга раздобља проведена на селу и политичко уплитање са екстремним групама у исправљању постојеће неправде — ниједна од тих ствари није ми помогла. Покушао сам са венчањем, али сам ускоро опет био на почетку. Чак ме ни добитак девојчице није зауставио у узимању дроге. Уствари, ситуација је постајала све гора, јер ми је требало више новца. Тада ме супруга оставила и у две наредне године, које сам провео сам, видео сам своју кћерку само два пута. Био сам у бегу од набављача дроге којима сам дуговао новац и много пута сам патио због симптома узрокованих недостатком дроге.

Тада сам се сетио књиге коју су ми оставили Јеховини сведоци неколико година раније. Још увек сам је имао и почео сам да је читам заједно са Библијом. На тај начин почео сам да упознајем правог Бога, Јехову, коме сам се молио за помоћ. Док сам постепено примењивао научено, симптоми зависности постајали су све безболнији. Пронашао сам посао и, уз Јеховину помоћ, моја породица се вратила к мени. Отишао сам у Краљевску дворану и тамо схватио да Јеховини сведоци поседују истину. Поново сједињени, моја супруга и ја проучавали смо Библију са Сведоцима и коначно били крштени. Каква је радост сада с другима делити нашу наду као општи пионири!“

Молитва богобојазне жене је услишена

◻ Једна жена прича: ”Године 1958. била сам активно укључена у активности жупе, посебно у ходочашћима у светишту Мадоне божанске љубави у Риму. Временом сам постала блиска пријатељица кардинала који је био римски црквени намесник, те сам водила многе приватне разговоре са Папом Павлом VI и Јованом Павлом II. Након 25 година организовања ходочашћа добила сам повељу за заслуге. Ипак, постепено је моја вера ревне католкиње почела да бледи. Запазила сам крађе, преваре, дељење положаја рођацима и пријатељима и чудно трговање. Почела сам да гледам цркву другим очима, јер сам схватила да се Божји закон врло често газио. Молила сам се Богу да ми помогне, јер су ми те ствари сметале и губила сам веру. Често сам плакала.

Пре четири године син ми је донео неке примерке Куле стражаре и Пробудите се! које је добио од Јеховиних сведока. Часописи су били тако занимљиви да сам га замолила да ми донесе још. Ускоро сам пронашла Краљевску дворану Јеховиних сведока и на вратима оставила поруку да ме неко посети. Сведоци су дошли након четири дана. Започела сам са библијским студијем и напредовала до крштења. Сада сам сигурна да сам коначно пронашла оно за чим сам увек тежила — истину!“

Ове особе чуле су глас Врсног Пастира, Исуса Христа, и ’истина их је ослободила‘ (Јован 8:32NW).

[Извор слике на 14. страни]

Garo Nalbandian