Пређи на садржај

Пређи на садржај

Владање које краси нашу хришћанску службу

Владање које краси нашу хришћанску службу

Објавитељи Краљевства извештавају

Владање које краси нашу хришћанску службу

АПОСТОЛ Петар саветује хришћане: ”Владајте се добро међу незнабошцима“ (1. Петрова 2:12NW). Апостол Павле показује да нашим добрим владањем ’у свему украшавамо науку нашег Спаситеља, Бога‘ (Титу 2:10NW). Јеховини сведоци су широм света познати по добром владању. Запази неке примере.

Деловање доброг владања на учитеља

Подружница Друштва Кула стражара у Костарики извештава да велик број младих у тој земљи пружа одличан пример. Један брат прича о томе шта га је довело у истину. Он каже: ”Оно што ме је највише привукло било је добро владање и младих и старијих, а посебно младих. Док сам радио као учитељ, имао сам прилику поближе да посматрам Сведоке у школи. А пошто сам се хранио код породице Јеховиних сведока, посматрао сам и владање деце у тој породици.

Нисам могао а да не запазим разлику између ученика који су били Јеховини сведоци и других ученика у школи. Сведоци су увек били тачни и пристојни, никад нису лагали и увек су извршавали своје задатке. Такође сам приметио да су на испитима били поштени, иако су други ученици углавном варали. Осим тога, били су врло учтиви и пуни поштовања према мени као свом учитељу. Дирнут понашањем младих Сведока у школи и у кући где сам се хранио, почео сам да истражујем њихову религију и коначно сам прихватио истину.“

Добри резултати хришћанског владања на конгресу

Један од Јеховиних сведока из скупштине у западном делу Ел Салвадора желео је да подели добру вест Краљевства са двојицом своје телесне браће. Један од њих је послушао и почео проучавати Библију са Јеховиним сведоцима. Други брат је припадао еванђелистичкој цркви званој Кнез мира. Он је рекао свом брату: ”Немој ми ништа говорити; ти служиш интересима Ђавола.“

Кад је дошло време за обласни конгрес, онај који је проучавао позвао је свог брата да пође с њим на конгрес. Брат је рекао: ”У реду, поћи ћу; идем само зато да видим у чему могу да уловим Сведоке.“ Два брата заједно су присуствовала конгресу. Мноштво присутних и добар ред на конгресу оставили су утисак на еванђелисту, који је рекао да тако нешто није видео никад пре. Кад је дошао кући, рекао је свом брату: ”Дај ми руку.“ ”Шта то значи?“ питао је његов брат. ”Само ми дај руку“, био је одговор. Поздравили су се, а тада је брат који је припадао евангелистичкој цркви изјавио: ”Од сада ћу проучавати с Јеховиним сведоцима. Заиста, нисам знао шта сам пропуштао.“ Данас је и он активан и реван објавитељ добре вести о Божјем Краљевству.