Пређи на садржај

Пређи на садржај

Уверили су се у Катмандуу

Уверили су се у Катмандуу

Објавитељи Краљевства извештавају

Уверили су се у Катмандуу

ЈЕДНА уметница је своје трагање за истином започела у Бретањи у Француској 1980. Водила је разговоре с пентекосталцима и проучавала је источњачке религије — али није била задовољна. Затим је водила неколико разговора с једним од Јеховиних сведока, али убрзо је и то престало. Срела је још једног уметника и с њим започела да живи и ради.

Убрзо после тога невенчани пар је одлучио да посети Непал. Били су импресионирани лепотом и миром те земље, али су били разочарани системом касти, који је њиховим западњачким очима изгледао неправедно.

Након повратка у Француску, жена је свом пријатељу предложила да заједно проучавају Библију и, на њено изненађење, он је пристао. Ступили су у везу са Сведоком с којим је она разговарала пре две године. У почетку су користили само Библију, али су се коначно сложили да користе књигу Истина која води до вечног живота и касније књигу Ти можеш заувек да живиш у рају на Земљи. У року од годину дана престали су да узимају дрогу.

Након што су поново на два месеца посетили Непал, пар се вратио у Француску где су наставили да проучавају. Престали су да пуше и да излазе у барове и ноћне клубове, и почели су да присуствују састанцима Јеховиних сведока. Међутим, када су завршили књигу Вечно живети, одлучили су да престану с проучавањем.

Поново су отишли у Непал, где су живели у малој кући у подножју Хималаја. Једног дана је старији човек у оделу и са краватом закуцао на њихова врата. Жена је била сама у кући и помислила је да он мора бити трговац уметничких дела који их посећује да види њихове слике. На њено изненађење, то је био Сведок који их посећује у име особе која је с њима проучавала у Француској. Убрзо се вратио њен пријатељ и уследио је двочасовни разговор.

Пар је неколико дана касније присуствовао састанку Јеховиних сведока у Катмандуу и веома га је импресионирао чист изглед присутних. Приметили су исту братску љубав и срећу коју су видели на састанцима у Француској. Такође су запазили јединство присутног непалског народа, иако су дошли из различитих каста. Сада су били уверени да то мора бити Јеховина организација.

Месец дана касније вратили су се у Француску и одмах се поново прихватили проучавања Библије и присуствовања састанцима. Венчали су се, почели да учествују у делу сведочења и коначно се крстили. Супруг је сада слуга помоћник, а његова супруга редовно учествује у помоћној пионирској служби. Заиста, Јеховин дух ће помоћи онима који имају исправно стање срца да напредују и постану његови обожаваоци (Откривење 7:15-17).

[Оквир/Мапа на 9. страни]

НЕПАЛ

Становништво - 17 712 221

Највећи број објавитеља у 1990 - 63

Просек, 1 објавитељ према - 281 146

Просек објавитеља-пионира - 10

Број скупштина - 1

Просек библијских студија - 107

Број присутних на Спомен-свечаности - 220

[Мапа]

(За комплетан текст, види публикацију)

НЕПАЛ

ИНДИЈА

[Слика на 9. страни]

Призор с пијаце у Катмандуу у Непалу