Пређи на садржај

Пређи на садржај

Тражиоци истине одазивају се на неформално сведочење

Тражиоци истине одазивају се на неформално сведочење

Објавитељи Краљевства извештавају

Тражиоци истине одазивају се на неформално сведочење

БИБЛИЈА нас обавештава да ће се овцама сличне особе одазвати на глас Врсног Пастира (Јован 10:27). То се догодило у многим земљама, укључујући Велику Британију.

◻ На пример, непосредно пре Божића 1988, Памела, једна од Јеховиних сведока, одговорила је на телефонски позив у канцеларији где је радила и разговарала је са трговачким путником који је радио за исту компанију у другом делу Енглеске. На крају разговора, човек је питао: ”Да ли сте се већ спремили за Божић?“ Памела је рекла: ”Нисам!“ ”Зар нисте мало закаснили?“ питао је човек који је звао. ”Ја не славим Божић“, одговорила је Памела. Човек је рекао да је то необично и питао је за разлог. Памела му је рекла да је она једна од Јеховиних сведока и наставила је да објашњава да у Библији не постоји заповест да се слави Исусово рођење и да, осим тога, Исус није рођен 25. децембра. Даље, Божић је у почетку био паганско славље. Човек је рекао да му све то звучи веома занимљиво.

Три месеца касније, Памела је подигла телефон, а човек на другој страни је рекао: ”Сећате ли се да смо разговарали пре Божића и да сте ми рекли да не славите Божић? Па, ја сам пронашао истину!“ Био је то исти човек. Објаснио је да су га две седмице после Божића посетила два Сведока. Позвао их је у кућу и успостављен је библијски студиј. Испричао је да је брзо напредовао у свом проучавању. Рекао је девојци с којом је живео да се њихов начин живота не допада Јехови, тако да су се раздвојили, а сада обоје посећују састанке у Краљевској дворани.

На крају године били су признати за некрштене објавитеље, а почетком 1990. венчали су се. Затим су заједно крштени. Дивна последица кратког, неформалног сведочења путем телефона!

◻ Јехова је благословио још једну сестру која је у Енглеској неформално сведочила. Када јој је на вратима позвонио човек за осигурање, сестра га је питала да ли би волео да му буде засигурано добро здравље, срећа и вечни живот. Он је потврдно одговорио и питао је о којој полиси осигурања она говори. Након што му је сестра у Библији показала Божје обећање о вечном животу у Рају на Земљи, прихватио је примерак књиге Ти можеш заувек да живиш у рају на Земљи и прочитао целу публикацију за једно вече. Када је поново посетио сестру, рекао јој је да су поруке дивне — када би само имао вере да им поверује. Сестра је објаснила да треба проучавати Библију и присуствовати састанцима у Краљевској дворани. Договорен је библијски студиј и он је почео долазити на састанке. Крштен је на крају те исте године. Само годину дана касније, оженио је кћерку сестре која му је прва сведочила. ”Тако сам“, каже сестра, ”кроз своје неформално сведочанство добила и брата и зета!“

Чињеница је да се тражиоци истине одазивају када је библијска истина саопштена кроз неформално сведочење. Као што је Исус рекао, његове овце слушају његов глас.