Пређи на садржај

Пређи на садржај

Радуј се чистој Земљи у блиској будућности!

Радуј се чистој Земљи у блиској будућности!

Радуј се чистој Земљи у блиској будућности!

КАКО срећни можемо бити што ће Јехова, Бог реда и чистоће, испунити своју првобитну намеру да Земљу претвори у глобалан рај! (Исаија 11:6-9). Он обећава: ’Реч која из уста мојих излази: не враћа ми се она празна а да није вољу моју извршила, и намеру моју испунила.‘ „Није могуће да је Бог слагао“, тако да то нису празне речи (Исаија 55:11; Јеврејима 6:18).

Може нас утешити чињеница да ће Јехова с пуно љубави интервенисати пре него што људи стигну до тачке из које нема повратка, тачке на којој би тотална еколошка катастрофа била неизбежна! (Откривење 11:18).

Јехова ће уклонити непокајничке, неодговорне загађиваче и особе које бунтовно занемарују његова начела реда и чистоће. Никоме се неће дозволити да угрожава обновљени Рај (Пословице 2:20-22).

Током владавине Божјег Краљевства, под управом Христа Исуса, људи ће се поучавати како да искорене све преостале узроке физичког загађења. Онда ће — не сада — бити императив да се све Божје слуге активно укључе у личне и колективне мере које ће допринети глобалном чишћењу без преседана. (Упореди Езекјел 39:8-16.)

Преживели краја садашњег злог система ствари подупираће тај програм физичког чишћења истом преданошћу и ентузијазмом којим учествују у данашњој акцији духовног чишћења (Псалам 110:3).

Очишћена земља сигурно ће доћи, а њој ће претходити највећа акција чишћења свих времена коју ће обавити Божје Краљевство. Биће уклоњени сви трагови загађења. Нигде неће бити ниједног графита. Неће више бити бачених флаша, конзерви, пластичних кеса, амбалаже од жвакаћих гума и слаткиша, новина и часописа да закрчују било коју плажу или рајско место.

Радуј се чистој Земљи у блиској будућности!

[Слика на 7. страни]

Да ли ћеш учествовати у долазећем глобалном чишћењу?