Пређи на садржај

Пређи на садржај

Задовољавање духовно гладних — у школи

Задовољавање духовно гладних — у школи

Објавитељи Краљевства извештавају

Задовољавање духовно гладних — у школи

„СРЕЋНИ су они који су свесни своје духовне потребе“, рекао је Исус у својој Проповеди на гори (Матеј 5:3NW). Многа школска деца жедна су за спознањем о Богу и његовим дивним намерама. Она желе одговоре на питања о животу и желе да знају како треба да живе да би добила Божје признање и да би била срећна. То је било очигледно у једној школи на Британским Вирџинским острвима. Један тамошњи Јеховин сведок прича:

◻ „Посетио сам родитељски састанак у локалној школи и много се говорило о дрогама, опијању, изласцима, гледању телевизије, оценама и другим стварима, тако да сам одлучио да узмем књигу Питања младих — практични одговори на њихова питања и покажем је директорки школе. Након што је прегледала књигу, рекла је да је то управо оно што им је било потребно и питала је да ли школа може добити по један примерак за свих 120 ученика. Та ствар је размотрена са скупштинским старешинама и они су одлучили да се књиге поклоне школи. Кад смо то споменули, учитељи су замолили да књигу покажемо већу ученика. Дошла су двојица Сведока, а соба је била пуна ученика који су их чекали. Браћа су говорила пола сата и прочитана су искуства из часописа̂ Друштва Кула стражара која показују како је књига помогла младима и старима. Затим су нестрпљивим ученицима поклоњене књиге.“

Радост је знати да је школа одлучила да књигу користи као део редовног наставног плана за четврти и пети разред. Она ће заиста одговорити на многа питања која ти ученици имају о животу и будућности.

Задовољавање духовно гладних — у Папуи-Новој Гвинеји

Следеће искуство стигло је од покрајинског надгледника. Оно илуструје како су људи у тој земљи духовно гладни и како су у задовољавању њихове глади ефикасне наше публикације које се темеље на Библији.

◻ „Пошто нисам био у могућности да посетим село Камбераторо“, рекао је надгледник, „провео сам време радећи с малом скупштином у Ваниму. Тамо има много интереса. Бројни људи из Биванија узели су литературу. Један човек ме је замолио да дођем и посетим то село и обезбедио ми је смештај. Многи људи добро познају нашу литературу. Сваки пут кад бисмо отишли у град Ванимо, остали бисмо без литературе иако смо понели три кутије књига. Моја књига библијских прича сматра се вредном као злато. Људи је траже. Веома брзо смо разделили књиге које смо понели. Кад смо људима показали нашу литературу, неки су питали: ’Где је жута књига?‘ Један човек је наручио шест књига. Дао ми је своје име и адресу и замолио ме да на радију објавим кад их добијем. Он би онда дошао из свог села да их узме.“ Путујући надгледник додаје: „Установио сам да су многи из Ванима узели књиге Mankind’s Search for God (Човечанство у потрази за Богом) и Питања младих — практични одговори на њихова питања.“

То илуструје како су особе искреног срца гладне за духовном храном која се налази у Библији и публикацијама које је Јехова обезбедио преко ’верног и разборитог роба‘ (Матеј 24:45-47NW). Како су Јеховини сведоци само срећни што могу помагати тим људима који гладују за истином!

[Слика на 19. страни]

Сведочење у Папуи-Новој Гвинеји