Пређи на садржај

Пређи на садржај

Поштење препоручује нашу службу

Поштење препоручује нашу службу

Објавитељи Краљевства извештавају

Поштење препоручује нашу службу

ПОШТЕЊЕ је темељни захтев за хришћане. Апостол Павле је писао у Јеврејима 13:18: „Надамо [се] да имамо добру савест, старајући се у свему да се добро владамо.“ Наше практиковање поштења ’науку спаситеља нашега Бога украшује у свачему‘ (Титу 2:10ДК). Поштење двоје хришћана у јужнопацифичкој краљевини Тонга, као и њихово проповедање Краљевства, пружа снажно сведочанство. Подружница Друштва Кула стражара у Западној Самои извештава:

„Један пар Сведока је годинама говорио о Божјем Краљевству људима у четири села на свом острву, али без видљивих резултата. Онда је жена, док је њен муж био болестан, морала да се брине за њихову плантажу и да исече и осуши копру, њихов једини извор прихода. Кад је дошло време да купци провере копру, нечија врећа се помешала међу њених пет врећа. Мештани су је наговарали да задржи ту додатну врећу и да је сматра благословом од Бога. Ипак, сестра је то одбила и, чак кад јој је било плаћено за шест врећа, узела је само онај износ који јој је с правом припадао. Други су запазили њено поштење.

Касније, кад је муж морао да путује на једно друго острво, власник радње га је замолио да му купи неке ствари. Сведок је урадио оно што се тражило од њега и вратио је том човеку кусур. Човек се зачудио. Рекао је да је то било први пут да је неко вратио кусур. Други које је молио да му купе ствари увек су задржавали кусур. Други пут, кад је Сведоку требало нешто из радње тог човека, он му је дао кључ од радње, упутивши га да узме шта му је потребно и да новац остави у радњи. Остали који су били присутни питали су власника радње зашто кључ од радње даје том Сведоку а не даје њима. Власник је објаснио да је Сведок једина особа у селу којој може да верује.

Мештани су разговарали о лепом понашању тог пара. Ти Сведоци су познати по свом поштењу, свом неутралном ставу по питању политике и свом сведочењу о Божјем Краљевству, што показује разлику између веровања мештана и учења Библије. Кад се сада појаве питања с обзиром на Библију, људи често одговоре траже код тих Сведока. Једне вечери муж је чак устао из кревета, отишао на сеоски састанак и одговарао на питања која су се појавила у вези с библијским темама. Кад присуствује сахранама у селу, од њега се често тражи да покаже шта Библија каже о смрти, а његови коментари се прихватају.“

Тако поштење тог пара Сведока и њихово проповедање Краљевства пружа добро сведочанство на тим дивним јужнопацифичким острвима. Они се надају да ће и други проучавати Библију и заузети свој став за истину. Ако то учине, Јехова Бог ће их сигурно благословити (Јован 8:32).