Пређи на садржај

Пређи на садржај

„Блажен [„срећан“, NW] човек који мудрост нађе“

„Блажен [„срећан“, NW] човек који мудрост нађе“

Објавитељи Краљевства извештавају

„Блажен [„срећан“, NW] човек који мудрост нађе“

ОВА пословица показала се истинитом у Кореји, где сада има преко 71 000 срећних Јеховиних сведока (Пословице 3:13). И замисли, 42 посто тих слугу у пуновременој су служби! Следећа искуства ће показати да је срећа судбина оних који трагају за правом мудрошћу.

Једна жена из Пусана 16 година је посећивала једну од цркава хришћанства. Држала је толико много небиблијских обичаја да је почела да мисли да не може постојати Бог. С друге стране, није могла да порекне Божје постојање, тако да је искрено молила Бога да пронађе праву цркву ако постоји тако нешто. У том тренутку изненада је помислила на Јеховине сведоке, и сетила се да их је њена црква презирала и упозоравала посетиоце цркве на њих зато што Сведоци не верују у Тројство, пакао, и друге доктрине хришћанског света. Можда су они права црква? Уз помоћ једне комшике, она је пронашла локацију Дворане Краљевства. Одмах следећег дана, посетила је један састанак.

Била је задивљена редом на састанку. Није било фанатичког викања или емоционалног певања као што је то био случај у њеној цркви. Била је упозната с једном Сведокињом која је била спремна да с њом студира Библију, и први студиј је трајао неколико сати због њених многих питања. На другом студију, изјавила је да ће напустити своју цркву и постати Сведок. Рекла је сестри да неће више требати да проучава с њом, пошто она може једноставно да посећује састанке. Међутим, показана јој је вредност тога да има лични библијски студиј и поред посећивања састанака. Прихватила је предлог, дала се на проучавање, и у одређено време се крстила.

Сада је тако срећна што је пронашла мудрост правог Бога, Јехове, и што има наду да ће заувек живети у Божјем новом свету.

Генерал у пензији упознаје истину

Супруга једног војног генерала крстила се 1962. Њен супруг јој се у почетку противио, али је касније престао с противљењем, и следећих 28 година у прекидима, различита браћа су проучавала с њим, покушавајући да га заинтересују за истину. Посећивао је неке састанке и конгресе, али био је један од оних који су се устезали да истину схвате озбиљно. Године 1990. он и његова жена отишли су у Јапан, где су присуствовали једном обласном конгресу. Том приликом он је пажљиво слушао говоре — нешто што никад пре тога није чинио. Био је шокиран снажним говорима који су разоткривали лажну религију, али му је то сигурно отворило очи за лицемерство хришћанског света. Био је импресиониран редом и срећом Божјег народа у Јапану, што је било управо исто што је видео у Кореји. Вративши се у Кореју, започео је озбиљан библијски студиј и коначно се крстио.

Шта сад да ради после свог крштења? Напустио је свој положај председника једног познатог туристичког хотела и придружио се својој жени у пуновременој пионирској служби. Сматра да је то да буде стални пионир најбољи начин да надокнади 28 година које је изгубио док се устезао.

Он сада схвата да се пословица „блажен човек који мудрост нађе“ односи и на њега!