Пређи на садржај

Пређи на садржај

„Ријеч Божија растијаше“

„Ријеч Божија растијаше“

Извештај објавитеља Краљевства

„Ријеч Божија растијаше“

ХРИШЋАНСКА скупштина је порасла са око 120 чланова на преко 3 000 за само неколико сати након њеног оснивања (Дела апостолска 1:15; 2:41). Библија објашњава да „ријеч Божија растијаше, и множаше се врло број ученика у Јерусалиму“ (Дела апостолска 6:7ДК). Након само неколико година, новоформирана скупштина је постала интерконтинентална организација са хришћанима у Африци, Азији и Европи.

Исто тако и хришћанска скупштина данас доживљава нагли пораст. На пример, у Мексику је број објавитеља Краљевства за само пет година порастао са више од 130 000 на 443 640! Године 1995. сваки 59. човек у Мексику присуствовао је Меморијалу Христове смрти који славе Јеховини сведоци. Ипак, духовна жетва у тој земљи није завршена као што је илустровано следећим искуством (Матеј 9:37, 38).

У једном граду у држави Чиапас, нико није прихватао кућни библијски студиј с Јеховиним сведоцима, иако су у том подручју добру вест проповедали неких 20 година. Очигледно су се многи грађани плашили једног човека који је важио за насилника. Плашили су се његове реакције ако би сазнао да проучавају Библију са Сведоцима.

Два храбра Сведока која су се преселила у то подручје одлучила су да се лате тог проблема тако што ће отићи право код човека о коме се ради. Кад су стигли до његове куће, његова супруга је отворила врата и пажљиво слушала њихову поруку. Нарочито је била заинтересована за то шта Библија каже о животу у рају на земљи. Али је признала да би јој супруг веома отежавао ствари ако би требало да проучава Библију. Сведоци су јој објаснили да ако пажљиво не испита шта Библија каже никада неће сазнати како да служи Богу и заувек ужива живот на земљи. Прихватила је библијски студиј.

Као што се и очекивало, њен супруг није био задовољан њеном одлуком. Забранио јој је да користи њен аутомобил како би посећивала хришћанске састанке, иако јој је дозвољавао да га користи за друге сврхе. Упркос његовом противљењу, редовно је пешачила до најближе Дворане Краљевства Јеховиних сведока, која је била удаљена 10 километара. Ускоро су други у граду приметили њену храброст и одлучност. Људи су почели да слушају кад су их Сведоци посећивали у њиховим домовима. Неки су јој се чак придружили у посећивању састанака. Након кратког времена, Сведоци су водили око 20 библијских студија у том граду!

Једна пријатељица ове жене такође је одлучила да проучава Библију упркос противљењу свог супруга. Изненађујуће, на то ју је охрабрио супруг ове прве жене која је проучавала. Након што је разговарала са својим супругом, противљење је престало. Тако је након 20 година семе библијске истине коначно никло, уз више од 15 особа које проучавају Библију и посећују хришћанске састанке, укључујући и ове две жене које сада објављују добру вест.