Пређи на садржај

Пређи на садржај

Добра дела која славе Јехову

Добра дела која славе Јехову

Извештај објавитеља Краљевства

Добра дела која славе Јехову

У СВОЈОЈ Беседи на гори, Исус је рекао својим ученицима: „Нек се сјаји светлост ваша пред људима, да они виде ваша добра дела, и да славе Оца вашега који је на небесима“ (Матеј 5:16). Исто тако су и данас прави хришћани запослени у ’добрим делима‘ која славе Јехову.

Шта су та добра дела? Она укључују проповедање добре вести, али наше примерно понашање је такође један важан део. Често је наше добро понашање оно што на почетку привлачи људе хришћанској скупштини. Следећа искуства илуструју како Јеховини сведоци на Мартинику пуштају ’да њихово светло сјаји пред људима‘.

◻ Док је учествовала у делу проповедања од куће до куће, једна Јеховина сведокиња је посетила једну католикињу. Ова жена је већ 25 година живела с једним човеком с којим није била венчана. Она је била упозната са учењима Јеховиних сведока пошто је пре отприлике седам година добила књигу Ти можеш заувек да живиш у рају на Земљи. a Та жена је рекла Сведокињи: „Има толико много религија. Не знам коме да верујем усред све ове збрке.“ Сведокиња је објаснила да се истина може пронаћи само у Библији, а да би је пронашла мора пажљиво проучавати Библију и молити се Богу за његов дух и вођство.

Иако је била заинтересована за проучавање Библије, ова жена је неко време одбијала бројне позиве да посети хришћанске састанке у Дворани Краљевства Јеховиних сведока. Зашто? Била је јако стидљива. Међутим, након што је добила позивницу за Меморијал Христове смрти, савладала је своју стидљивост и присуствовала је.

Оно што ју је највише импресионирало на састанку била је атмосфера пуна љубави у Дворани Краљевства. Никада није доживела такво истинско пријатељство у својој цркви! Након тог састанка почела је да посећује све састанке које одржавају тамошњи Сведоци, и ускоро се венчала с човеком с којим је живела. Она је сада крштени члан те скупштине.

◻ Добра дела једне друге Сведокиње донела су добре резултате. Она је имала одговоран положај у једној служби. Након што је био примљен један човек са острва Реинион, неки радници су почели да га исмевају због његовог ниског раста. Постао је мета општег исмејавања. Насупрот томе, Сведокиња је увек била љубазна и пуна поштовања према том човеку. Ускоро ју је питао зашто је тако другачија.

Сведокиња је објаснила да је њено понашање пуно поштовања резултат библијских начела која је научила од Јеховиних сведока. Такође му је показала шта Писмо каже о Божјим намерама и нади за један нови свет. Тај човек је прихватио библијски студиј, почео да посећује хришћанске састанке и венчао се са женом с којом живи.

Коначно се вратио на Реинион. Раније је доживљавао тешкоће са својим рођацима, нарочито с породицом своје супруге. Али сада су они били веома импресионирани његовим изврсним хришћанским понашањем. Тај човек се крстио и сада је слуга помоћник. Неколико чланова те породице, укључујући и његову супругу и две кћери, такође служе у хришћанској скупштини као објавитељи добре вести о Божјем Краљевству.

[Фуснота]

a Издао Watchtower Bible and Tract Society of New York, Inc.