Пређи на садржај

Пређи на садржај

Конгрес „гласници божанског мира“ за 1996.

Конгрес „гласници божанског мира“ за 1996.

Конгрес „гласници божанског мира“ за 1996.

У СТАРО доба Јеховин народ је годишње славио три главна празника. Слично томе, у савремено доба народ који носи Јеховино име састаје се три пута годишње ради свечаних прилика. Они уживају у окупљању за једнодневни дан посебног састанка, дводневни покрајински састанак и тродневни или четвородневни обласни конгрес. Ове године, тема обласног конгреса је „Гласници божанског мира“.

Колико је само прикладна та тема! Наш Бог, Јехова, јесте „Бог мира“, да, „Бог који даје мир“. Наш Вођа, Исус Христ, јесте „Кнез мира“, а порука коју носе Јеховине слуге јесте порука божанског мира (Филипљанима 4:9; Римљанима 15:33 NW; Исаија 9:6; Наум 2:1). Припремљен је одличан конгресни програм који ће свима помоћи да потпуније цене важност божанског мира.

Само у Сједињеним Државама ове године одржаће се 198 конгреса. Вероватно ће се један конгрес одржати и у вашој близини. Зашто не проверите код Јеховиних сведока у вашем суседству када и где ће се тачно одржати и затим направите планове да бисте присуствовали? Сви који су заинтересовани за истински, трајни мир биће срдачно дочекани.