Пређи на садржај

Пређи на садржај

’Све су заповести твоје истина‘

’Све су заповести твоје истина‘

Извештај објавитеља Краљевства

’Све су заповести твоје истина‘

КРАТКО пре своје смрти, Мојсије је подстакао израелски народ да слуша све Јеховине заповести. Он је рекао: „Примите к срцу све речи које вас ја данас преклињем да их препоручите синовима својим, да би држали све речи овога закона и вршили их. Јер није то ствар без значаја за вас; то је живот ваш“ (Поновљени закони 32:46, 47).

Стотине година касније, псалмиста је истакао важност свих Божјих учења када је рекао: ’Ти си близу Господе, и све су заповести твоје истина‘ (Псалам 119:151ДК). У првом веку сам Исус је указао на вредност „сваке речи која излази из уста Божјих“ (Матеј 4:4). И под Божјим вођством апостол Павле је записао да је ’цело Писмо од Бога надахнуто и корисно‘ (2. Тимотеју 3:16).

Очигледно, Јехова Бог очекује од својих обожавалаца да озбиљно размотре целокупну поруку коју нам преноси на страницама своје Речи. Не постоји ни један једини одломак у Библији који нема вредности. Тако Јеховини сведоци гледају на Божу Реч, као што је илустровано следећим искуством с Маурицијуса.

Г. Д—— је живео у једном удаљеном селу где је био ноћни чувар. Одавно је искрено трагао за правим начином обожавања Бога. Ноћу током дежурства почео је да чита Библију. С временом ју је прочитао од корица до корица. Сазнао је да је Божје име Јехова — име које се много пута појављује у његовој Библији на хинди језику. Установио је да је књига Откривења нарочито фасцинантна.

Затим се питао да ли постоји нека религија која следи целокупну Библију. Приметио је да су религије с којима је био упознат, у најбољем случају, следиле само делове Библије. Неке религије су прихватиле Хебрејске списе а одбациле Хришћанске грчке списе. Друге религије су игнорисале Хебрејске списе, приписујући практичну вредност само Хришћанским грчким списима.

Једног дана г. Д—— је видео један брачни пар који кисне и позвао их да се склоне у његову кућу. Они су били Јеховини сведоци. Жена је држала књигу Откривење — близу је величанствени врхунац!. a Г. Д—— их је одмах замолио за књигу. Сведоци су сматрали да је материјал о пророчанству Откривења исувише тежак за њега, па су му уместо ње понудили једну другу публикацију. Али г. Д—— је инсистирао да има књигу Откривење.

Када је добио свој примерак брзо је прочитао књигу. Затим је прихватио библијски студиј с Јеховиним сведоцима. Ускоро је био импресиониран чињеницом да Сведоци високо поштују целокупну Библију. Почео је да редовно посећује састанке у Дворани Краљевства Јеховиних сведока, где се пажљиво проучавају и Хебрејски списи и Хришћански грчки списи. Он је сада објавитељ Краљевства и крштени члан хришћанске скупштине.

[Фуснота]

a Издао Watchtower Bible and Tract Society of New York, Inc.