Пређи на садржај

Пређи на садржај

’Велика врата која воде ка активности отворила су се‘ на Куби

’Велика врата која воде ка активности отворила су се‘ на Куби

Извештај објавитеља Краљевства

’Велика врата која воде ка активности отворила су се‘ на Куби

АПОСТОЛ Павле је био изванредан проповедник добре вести о Божјем Краљевству. Користио је сваку прилику да с другима дели Створитељева обећања о вечном животу за послушно човечанство. Док је био у посети древном Ефесу, Павле је препознао један нови сплет околности које ће му дозволити да помогне још већем броју људи. Он је рекао: „Остајем у Ефесу... јер су ми се отворила велика врата која воде ка активности“ (1. Коринћанима 16:8, 9NW).

Јеховини сведоци на Куби такође су се нашли у једном новом сплету околности. Иако још увек нису званично регистровани, Сведоци сада могу отворено делити своју библијску наду са сународницима. Недавно је кубанска влада изразила озбиљну заинтересованост да различитим религиозним групама дозволи да слободно делују. Председник Кастро јавно је споменуо Јеховине сведоке као религиозну групу с којом кубанска влада сада има бољи однос.

Сведоцима је ова нова ситуација отворила „велика врата која воде ка активности“. На пример, Јеховини сведоци су недавно отворили канцеларију на Куби, које им помаже да координирају своје проповедничко дело у тој земљи. Више од 65 000 Сведока помаже људима да проучавају и разумеју Библију. Они користе библијску литературу, као што су часописи Кула стражара и Пробудите се! Многи Кубанци наклоњени правди извлаче корист из проучавања Библије с Јеховиним сведоцима.

Сведоци такође одржавају редовне састанке у малим групама широм овог острва. Понекад чак имају предност да одржавају веће скупове у групама од отприлике 150 људи. Они заиста цене дозволу коју су добили од кубанских власти, а која им пружа прилику да се окупљају са својом духовном браћом и сестрама, да певају хвале Богу и да се заједно моле.

Недавно је Обласни конгрес „Божански страх“ био одржан на више од 1 000 места за само три викенда. Један извештај наводи да су „ред, дисциплина и мир“ били очигледни на сваком конгресу. Власти су честитале Сведоцима на томе.

Широм света прави хришћани се труде да испуњавају заповест коју им је дао Бог да проповедају добру вест о Божјем Краљевству. У исто време, они се труде да сачувају мирољубив однос с државним властима (Титу 3:1). Јеховини сведоци следе савет апостола Павла који је написао: „Препоручујем, дакле, пре свега да се чине молитве, искања, молбе, благодарења за све људе, за краљеве и за све који су на власти, да тихи и мирни живот поживимо у свакој побожности и у поштењу“ (1. Тимотеју 2:1, 2).