Пређи на садржај

Пређи на садржај

„Диван дар од Јехове“

„Диван дар од Јехове“

„Диван дар од Јехове“

ИЗДАЊЕ Куле стражаре од 1. маја 1996, садржавало је темељно разматрање о хришћанској неутралности и о томе како да уравнотежимо наше одговорности према Јехови и према ’цару‘ (Матеј 22:21). Чули су се многи изрази цењења за нове информације које су обезбеђене. Међу њима је следеће писмо, које је написао један Сведок из Грчке и упутио Водећем телу Јеховиних сведока:

„Желим да изразим своју најдубљу захвалност свима вама драга браћо, што се тако добро бринете за нас у духовном смислу. Пошто сам провео око девет година у затвору ради своје хришћанске вере, заиста ценим дивне мисли у издању Куле стражаре од 1. маја 1996. (Исаија 2:4). То је био диван дар од Јехове (Јаков 1:17).

„Док сам уживао у овим чланцима, сетио сам се једног коментара из једне раније Куле стражаре (1. август 1994, 14. страна): ’Сасвим је јасно да је разумност драгоцена особина, особина која нас наводи да све више волимо Јехову.‘ Да, браћо, захваљујем Јехови што сам део његове доброхотне организације пуне љубави која јасно одражава његову мудрост (Јаков 3:17).

„Појачано светло у Кули стражари од 1. маја добро је примљено овде у Грчкој, нарочито од стране оних који су провели више година у затвору или оних који су још увек у затвору због своје вере. Још једном вам хвала. Нека вас Јехова ојача својим духом како бисте нам и даље обезбеђивали драгоцену духовну храну у овим незгодним временима.“