Пређи на садржај

Пређи на садржај

Припреми се за стварно значајан миленијум!

Припреми се за стварно значајан миленијум!

Припреми се за стварно значајан миленијум!

ХРИСТОВА Хиљадугодишња владавина ће донети неописиве благослове људској породици. Под Исусовим вођством пуним љубави, човечанство ће из садашњег жалосног стања доћи до величанственог савршенства. Размисли шта би то могло да значи за тебе. Сјајно здравље! Замисли да се свако јутро будиш осећајући се боље него претходног дана. Милиони мушкараца, жена и деце једва чекају да доживе то срећно време. Они га очекују, моле се за њега. Проучавајући Библију, уверили су се да и они могу уживати те благослове.

Међутим, пре него што започне своју Хиљадугодишњу владавину, Исус Христ мора да очисти земљу од свих оних који се опиру његовом владању. Он ће то учинити у бици која се у Библији назива Армагедон (Откривење 16:16). Истински хришћани на земљи неће се борити у том рату. То је Божји рат. Тај рат неће бити ограничен на само једно географско место. Библија каже да ће он захватити и најудаљеније крајеве земље. Непријатељи Христовог владања биће погубљени. Ниједан од њих неће утећи! (Јеремија 25:33).

Тада ће Христ своју пажњу обратити на Сатану Ђавола и његове демоне. Замисли сцену коју је писац књиге Откривења видео: „Видех једног анђела [Исуса Христа] како силази с неба с кључем од бездана и великим ланцем у руци. И ухвати змаја, празмију, који је Ђаво и Сатана, и свеза га на хиљаду година“ (Откривење 20:1, 2). Касније ће Сатана и његови демони заувек бити уништени (Матеј 25:41).

Армагедон ће преживети ’велико мноштво које нико не може да изброји‘ (Откривење 7:9). Христ ће их водити до ’извора вода живота‘ како би извукли потпуну корист, баш као што пастир води своје овце до воде која значи живот (Откривење 7:17). Пошто их Сатана и његови демони неће ометати у њиховом духовном напретку, ови преживели из Армагедона ће постепено примати помоћ да превазиђу своја грешна нагињања док на крају не достигну савршенство!

Под Христовом владавином пуном љубави, животни услови ће се стално побољшавати. Јехова Бог ће преко Исуса Христа одстранити све узроке бола и туге. Он ће „обрисати сваку сузу с њихових очију, и смрти више неће бити, нити ће више бити туге, ни вике, ни боли“ (Откривење 21:4). Пророк Исаија употпуњује ту слику рекавши: „Тада ће се слепима очи отворити, уши ће се глухима отворити; тада ће и хромац као јелен скакати, и језик немога радосно клицати“ (Исаија 35:5, 6). А мртви ’велики и мали‘ вратиће се у живот имајући у изгледу да никада више не морају умрети! (Откривење 20:12).

Још увек се сакупља „велико мноштво“ које ће преживети Армагедон. Они се спремају за Христову Миленијумску владавину. Иако не знају када ће та владавина започети, они су сигурни да ће она наступити у време које Бог сматра подесним. И ти можеш бити међу тим људима, али се мораш припремити — не да продаш своје ствари и отпутујеш на неко место, већ да путем библијског студија усвајаш тачно спознање о Јехови Богу и његовим намерама. Бесплатно и без обавеза, Јеховини сведоци ће ти драге воље показати како теби и твојој породици може користити библијски студиј. Издавачи овог часописа биће срећни да ти пруже даљње информације.

[Оквир на 7. страни]

Хиљаду година — дословних или симболичних?

Будући да је већи део библијске књиге Откривења написан симболичним језиком, поставља се питање: шта је с Христовом Хиљадугодишњом владавином споменутом у Откривењу? да ли је то дослован или симболичан период?

Све указује на то да се мислило на дословно раздобље од хиљаду година. Размисли: Апостол Павле на Христову Хиљадугодишњу владавину, у којој ће се судити човечанству, указује као на један дан (Дела апостолска 17:31; Откривење 20:4). Апостол Петар је написао да је код Јехове један дан (24 часа) као хиљаду година (2. Петрова 3:8). То доказује да тај судњи „дан“ траје дословних хиљаду година. Поред тога, у Откривењу 20:3, 5-7, на четири места не читамо о „неких хиљаду година“, већ о „хиљаду година“. То би како изгледа указивало на утврђени период.