Пређи на садржај

Пређи на садржај

Нови чланови Водећег тела

Нови чланови Водећег тела

Нови чланови Водећег тела

У СУБОТУ, 2. октобра 1999, годишњи састанак Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania завршен је једном изненађујућом вешћу. Свих 10 594 који су били у публици или повезани телефонским линијама, били су одушевљени када су чули да су Водећем телу Јеховиних сведока придодата још четири члана. Нови чланови су следећи помазани хришћани: Самјуел Ф. Херд, М. Стивен Лет, Гај Х. Пирс и Дејвид Х. Сплејн.

• Самјуел Херд је почео с пионирењем 1958, а од 1965. до 1997. служио је у покрајинском и обласном делу. Након тога, он и његова жена, Глорија, постали су чланови бетелске породице у Сједињеним Државама, где је брат Херд радио у Службеном одељењу. Такође је помагао и у Службеном одбору.

• Стивен Лет је почео с пионирењем у децембру 1966, а од 1967. до 1971. служио је у Бетелу у Сједињеним Државама. У октобру 1971. венчао се са Сузан, и започео специјалну пионирску службу. Од 1979. до 1998. служио је као путујући надгледник. Од априла 1998. Сузан и он су део бетелске породице у Сједињеним Државама. Од тада је радио у Службеном одељењу и помагао у Одбору за поучавање.

• Гај Пирс подигао је породицу, а затим је са својом женом почео да пионири у априлу 1982. Служио је као путујући надгледник од 1986. све до 1997, када су његова жена Пени и он постали део бетелске породице у Сједињеним Државама. Брат Пирс је помагао у Одбору за особље.

• Дејвид Сплејн је почео с пионирењем септембра 1963. Након што је дипломирао у 42. разреду Гилеада, служио је као мисионар у Сенегалу (Африка), а затим 19 година у путујућем делу у Канади. Он и његова жена, Линда, служе у Бетелу у Сједињеним Државама од 1990, где је брат Сплејн радио у Службеном одељењу и Одељењу за писање. Од 1998. је помагао у Одбору за писање.

Поред ове четворице нових чланова, Водеће тело се сада састоји од С. В. Барбера, Џ. Е. Бара, М. Г. Хеншела, Г. Лоша, Т. Џереса, К. Ф. Клајна, А. Д. Шродера, Л. А. Свингла, и Д. Сидлика. Молитва свих нас је да Јехова настави да благосиља и јача сада проширено Водеће тело, док оно наставља да надгледа активности Божјег народа широм света и служи његовим духовним потребама.