Пређи на садржај

Пређи на садржај

Јехови су драгоцени они који га воле

Јехови су драгоцени они који га воле

Извештај објавитеља Краљевства

Јехови су драгоцени они који га воле

ЛИБАН је по својим природним богатствима познат још из библијских времена (Псалам 72:16; Исаија 60:13). Нарочито су се ценили његови величанствени кедри, који су због своје лепоте, мириса и трајности били врло тражени као грађевински материјал. У првом веку је нешто драгоценије дошло из Либана. Јеванђеље по Марку извештава да је из Тира и Сидона, на древној територији Либана, „мноштво народа... долазило к њему [Исусу] кад су чули шта све чини“ (Марко 3:8).

Тако и данас, Либан наставља да доноси плод који је врло драгоцен у Јеховиним очима. Следећа искуства то истичу.

• Млади Сведок по имену Висам замољен је да пред својим школским одељењем одржи 30-минутни говор. Висам је закључио да би то била добра прилика да да̂ сведочанство. Зато је искористио књигу Живот — како је настао? Еволуцијом или стварањем? и припремио говор о стварању. Међутим, када је Висамов професор видео материјал, рекао је да пошто је то важна тема, Висам може да продужи свој говор на 45 минута.

Након што је Висам започео свој говор, професор га је прекинуо и послао по директорку. Убрзо је директорка дошла и Висам је свој говор почео из почетка. Док је слушала питања која је Висам постављао у уводу свог говора, директорка се одушевила и рекла да сви ученици треба да добију фотокопију овог говора.

Нешто касније, један други професор који је ту пролазио запазио је комешање у одељењу и запитао се шта ли се ту догађа. Кад су му рекли, питао је да ли Висам покушава да докаже стварање или еволуцију. „Стварање“, дошао је одговор. Сазнавши да је Висам Јеховин сведок, овај професор је рекао разреду: „Из његовог говора ћете видети да наука подупире стварање, а не еволуцију.“

Испоставило се да овај професор има примерак књиге Стварање и да је користи за своја предавања на факултету! Пре него што је отишао, питао је да ли може да дође следећег дана са својим студентима да би Висам и њима одржао говор. То је довело до пружања још једног лепог сведочанства за Јехову.

• Двадесетдвогодишња Нина била је жедна воде истине. Једног дана њен рођак јој је дао Библију и увео је у пентекосталну цркву. Нина је са задовољством читала Библију из које је сазнала да хришћани треба да проповедају, па је почела да прича својим познаницима. Свако коме је говорила питао ју је: „Јеси ли ти Јеховин сведок?“ То ју је збуњивало.

Шест година касније, Јеховини сведоци су дошли на Нинина врата и причали јој о Божјем Краљевству. Испрва је покушавала да пронађе нешто погрешно у њиховим учењима. Међутим, открила је да су сви одговори били логични и засновани на Библији.

Оно што је Нина на крају научила — о Божјем имену Јехова, благословима Краљевства, и тако даље — уверило ју је да је пронашла истину. Предала је свој живот Богу и крстила се. Нина већ седам година служи као пуновремени објавитељ. Заиста, Јехова благосиља оне који га заиста воле (1. Коринћанима 2:9).