Пређи на садржај

Пређи на садржај

Како се оне одупиру притиску вршњака

Како се оне одупиру притиску вршњака

Како се оне одупиру притиску вршњака

ЖЕЉА да се буде прихваћен наводи многе људе да се прилагоде размишљању и поступцима својих вршњака. Посебно је младима потребна снага да штетним стварима као што су злоупотреба дроге и сексуални неморал кажу „не“. Како се они могу одупрети притиску вршњака?

Недавно су две тинејџерке из Пољске написале: „Дух света је очигледан код многих наших вршњака. Они варају на испитима, користе прљав речник и просто су луди за помодним облачењем и дивљом, неморалном музиком. Колико смо срећне што постоје чланци за нас младе који нас штите од утицаја незадовољних и бунтовних тинејџера!

„Нема речи којима бисмо изразиле своју захвалност за чланке у Кули стражари који су нас уверили да смо ми, млади људи, потребни и цењени. Библијски савет који примамо помаже нам да исправно управљамо својим корацима да бисмо се и даље допадале Јехови Богу. Уверене смо да је верна служба Јехови најбољи животни пут.“

Да, млади се могу одупрети притиску вршњака. Док вежбају своје „моћи запажања“, хришћански млади се уче да доносе мудре одлуке које не одражавају „дух света“, већ „дух који је од Бога“ (Јеврејима 5:14; 1. Коринћанима 2:12).