Пређи на садржај

Пређи на садржај

Живети са ризицима

Живети са ризицима

Живети са ризицима

„Нема ни једне једине ствари коју свакодневно чините, укључујући и спавање — а која није довољно ризична да би могла бити и последња ствар коју сте учинили“ (часопис Discover).

ЖИВОТ се може упоредити с ходањем кроз минско поље, јер незгода или смрт могу доћи у било које време, често без упозорења. Фактори ризика се разликују од земље до земље. Ту су саобраћајне несреће, грађански рат, глад, сида, рак, срчана обољења и мноштво других ствари. Примера ради, у супсахарској Африци сида је постала убица број један који је у једној од протеклих година „однео 2,2 милиона живота — 10 пута већи данак од свих афричких грађанских ратова“, каже часопис U.S.News & World Report.

У међувремену, свет троши огромне суме новца на продужавање живота и смањивање ризика од болести и инвалидности. Многе од тих идеја које се промовишу, као што су разумне навике у исхрани и пићу и физичко вежбање, могу донети неке корисне резултате. Међутим, постоји извор поузданих информација о сваком важном аспекту живота који ти може помоћи да имаш безбеднији, сигурнији живот. Тај извор је Библија. Она садржи смернице за излажење на крај с многобројним стварима које нам задају бриге, а што утиче на наше здравље и добробит. Свакако, Библија се не бави детаљно сваким проблемом. Ипак, она обезбеђује изврсна начела која нам пружају вођство када су у питању навике у исхрани, физичко вежбање, мисаони став, секс, употреба алкохола, дувана и такозваних дрога ради забаве, као и многе друге ствари.

Такође многима је живот пун финансијских неизвесности. И у том случају нам Библија пружа помоћ. Не само што нас подстиче на разумно гледиште о новцу и o располагању новцем, него нам такође показује како да будемо бољи радници или послодавци. Једноставно речено, Библија је исправан водич не само што се тиче финансијске сигурности и физичке добробити, него и самог живота. Да ли би желео да видиш како је то данас Библија практична? Онда те молимо да наставиш с читањем.