Пређи на садржај

Пређи на садржај

Летонија се одазива на добру вест

Летонија се одазива на добру вест

Извештај објавитеља Краљевства

Летонија се одазива на добру вест

БИБЛИЈА јасно показује да је Божја воља да се „све врсте људи спасу и дођу до тачног спознања истине“ (1. Тимотеју 2:4). Они који годинама нису имали прилику да чују добру вест сада је слушају! У Летонији, као и у другим деловима света, људи свих узраста и различитих профила одазивају се на ову поруку, као што то показују следећа искуства.

• На улици, у Резекну, граду у источној Летонији, једна мајка с ћерком тинејџерског узраста упитала је неку жену на улици за правац у ком је требало да иду. Пошто их је упутила, жена, која је случајно била Јеховин сведок, позвала их је на састанак Сведока.

Пошто су и мајка и ћерка биле побожне, одлучиле су да оду на састанак. На путу до тамо договориле су се да ће сместа отићи ако открију било шта што би било неприкладно. Међутим, састанак је био толико интересантан да им уопште није пало на памет да оду. Прихватиле су библијски студиј и почеле редовно да посећују састанке. Након само три месеца изразиле су жељу да учествују у делу проповедања и једва су чекале да се крсте.

• У једном граду у западној Летонији, један Сведок је наишао на 85-годишњу Ану, која је показала прави интерес и прихватила библијски студиј. Њена ћерка и други чланови породице јако су се противили. Али Ана није дозволила да је то, а ни њене године нити слабо здравље спрече да и даље проучава Библију.

Једног дана Ана је рекла ћерки да ће се крстити. „Ако се крстиш, послаћу те у старачки дом“, одговорила јој је ћерка. Ова претња, међутим, није застрашила Ану. Због свог физичког стања она је крштена код своје куће.

Како је Анина ћерка реаговала на то? Она је променила свој став и својој мајци је после крштења припремила посебан ручак. Затим ју је питала: „Сада када си се крстила, како се осећаш?“ Како је Ана одговорила? „Као новорођенче!“

• Децембра 1998. две Сведокиње су среле једног пензионисаног официра бившег Совјетског Савеза. Пошто је веровао у Створитеља прихватио је библијски студиј, а касније му се придружила и његова жена. Брзо су напредовали и ускоро су постали некрштени објавитељи. Следећег лета бивши официр се крстио. Велика љубав овог пара за духовне ствари охрабрење је за све у скупштини. Поред тога, они су се залагали и у реновирању једне зграде у лепу Дворану Краљевства.