Пређи на садржај

Пређи на садржај

„Скривена опасност по опште здравље“

„Скривена опасност по опште здравље“

„Скривена опасност по опште здравље“

ТРЕЋИНА одраслих корисника Интернета у Сједињеним Државама, што је запањујуће велик број, посећује неке сајтове са сексуалним садржајем, како је то открило једно недавно истраживање о он-лајн сексу. Сада се огроман број људи путем Интернета препушта својим сексуалним нагонима. „Ова скривена опасност по опште здравље је у фази експлозије, делимично зато што само мало њих гледа на њу као на такву, односно зато што је мало њих узима озбиљно“, каже др Ал Купер, психолог који је водио ово истраживање.

Ко је нарочито подложан оваквом сајбер-сексу? „Они корисници чија је сексуалност можда целог живота била потиснута или ограничена“, али који на Интернету „изненада откривају неограничен извор сексуалних ужитака“, каже др Купер.

Међутим, већина оних који стално посећују сајтове са сексуалним садржајем сматрају да је та пракса безопасна. Али, да ли је тако? Баш као што наркоман развије толеранцију према дроги коју ужива, многи зависници сајбер-секса траже већу „дозу“ сексуалности на Интернету да би задовољили своју жудњу. Тако они могу чак да угрозе свој посао и свој однос с брачним другом!

Међутим, они који желе да угоде Богу имају још један додатни разлог да на Интернету не посећују сајтове са сексуалним садржајем. Божја Реч опомиње: „Зато своје телесне удове који су на земљи усмртите с обзиром на блуд, нечистоћу, полну похоту, штетну жељу и лакомство, које је идолопоклонство. Због тих ствари долази Божји гнев“ (Колошанима 3:5, 6). Да би ’усмртио своје телесне удове‘ с обзиром на нечисти сексуални апетит, човек мора да развија јаку љубав према Јехови Богу (Псалам 97:10). Ако открије да је намамљен опасношћу по опште здравље, сајбер-сексом, он мора да ојача своју љубав према Јехови путем проучавања Божје Речи Библије. Здраво дружење с Јеховиним сведоцима у локалној Дворани Краљевства од велике је помоћи за особу која жели да ојача своју одлучност да се допадне Богу.