Пређи на садржај

Пређи на садржај

Његове духовне потребе су задовољене

Његове духовне потребе су задовољене

Извештај објавитеља Краљевства

Његове духовне потребе су задовољене

КИПАР је острво у североисточном делу Средоземног мора. У библијска времена, Кипар је био чувен по бакру и одличној дрвној грађи. Тамо су, током свог првог мисионарског путовања, Павле и Варнава проповедали добру вест о Краљевству (Дела апостолска 13:4-12). И данас добра вест позитивно утиче на живот многих који живе на Кипру. То је случај и с Лукасом, човеком у 40-им годинама. Он прича:

„Рођен сам на једној сточарској фарми у породици са седморо деце. Од раног детињства сам волео да читам. Моја омиљена књига била је џепно издање Хришћанских грчких списа. Када сам имао десет година, неки моји другари и ја смо основали једну малу групу за проучавање Библије. Међутим, то није трајало дуго јер су нас неки старији људи у селу прозвали јеретицима.

„Касније, док сам био на школовању у Сједињеним Државама, упознао сам људе различитог религиозног порекла. То је у мени поново пробудило жељу за духовним стварима. Проводио сам многе дане у универзитетској библиотеци проучавајући различите религије. Такође сам посетио многе цркве, али упркос мојим настојањима још увек нисам био духовно задовољен.

„Када сам завршио студије, вратио сам се на Кипар и прихватио да будем директор једне медицинске лабораторије. Један старији човек по имену Андонис, који је Јеховин сведок, посећивао ме је на мом радном месту. Међутим, то није прошло незапажено од стране грчке православне цркве.

„Убрзо је један теолог дошао да ме посети и да ме одврати од разговора с Јеховиним сведоцима. Пошто сам од детињства поучаван да грчка православна црква има истину, попустио сам и престао да се виђам са Андонисом, а о Библији сам почео да разговарам с тим теологом. Такође сам посетио многе манастире на Кипру. Чак сам путовао у северну Грчку и посетио гору Атос, која се сматра најсветијом гором у хришћанском православном свету. И поред тога, на моја библијска питања није било одговора.

„Онда сам се молио Богу да ми помогне да пронађем истину. Убрзо након тога, Андонис ме је поново посетио на мом радном месту и тад сам осетио да је то одговор на моју молитву. Зато сам престао да се виђам с теологом и почео сам да проучавам Библију са Андонисом. Напредовао сам и октобра 1997. сам симболизовао своје предање Јехови крштењем у води.

„Моја супруга и наше две старије ћерке, од којих је тада једна имала 14 а друга 10 година, у почетку су се противиле. Али због мог лепог понашања супруга је одлучила да дође у Дворану Краљевства на састанак. Била је импресионирана љубазношћу Сведока и тиме што су били заинтересовани за њу. Нарочито је била задивљена тиме како су користили Библију. Као резултат тога, супруга и две старије ћерке су прихватиле библијски студиј с Јеховиним сведоцима. Замислите моју радост када су се њих три крстиле 1999. године на Обласном конгресу ’Божја пророчанска реч‘!

„Да, нашао сам истину за којом сам трагао. Сада је цела наша породица, која укључује моју супругу и четворо деце, уједињена у чистом обожавању Јехове.“