Пређи на садржај

Пређи на садржај

Проучавање Библије — да ли је за Вас?

Проучавање Библије — да ли је за Вас?

Проучавање Библије да ли је за Вас?

„НЕ ЧИТАТИ без присуства свештеника.“ Ово упозорење се појављује на почетку неких Библија које имају католици. „Као католици нисмо увек били у додиру с Библијом“, каже Кеј Марди с Католичког библијског института у Лос Анђелесу, „али то се мења.“ Она запажа да су у тренутку када су постали свесни како Свето писмо може утицати на њихов живот, католици „код себе развили глад и жеђ за Библијом“.

Што се тиче ове промене, часопис U.S. Catholic цитира једног координатора религиозног образовања који каже да су католици који су се придружили разредима за проучавање Библије осећали „да су као католици били ускраћени и да Библија садржи велико богатство. Они желе да добију нешто од тог богатства које им је недостајало.“

У сваком случају, какво ће „богатство“ открити један студент Библије? Осмотрите следеће: да ли бисте желели да знате како да излазите на крај са свакодневним животним бригама? Како можете очувати мир у породичном кругу? Зашто има толико примитивизма и асоцијалног понашања? Шта проузрокује насиље међу данашњом омладином? Поуздани одговори на ова и друга забрињавајућа питања могу се пронаћи у Божјој Речи Библији и заиста би били „богатство“ не само за католике или протестанте већ и за будисте, хиндусе, муслимане, шинтоисте, чак и за атеисте и агностике. Као што је псалмиста изразио, ’Божја реч је била жижак његовој нози и светлост његовој стази‘. Исто може бити и вама (Псалам 119:105).