Пређи на садржај

Пређи на садржај

Добра дела славе Бога

Добра дела славе Бога

Добра дела славе Бога

ДОБРИМ понашањем и врсним делима прави хришћани славе Бога (1. Петрова 2:12). То се може видети из оног што се задњих година догађало у Италији.

У септембру 1997, један јак земљотрес је погодио различите делове регија Марке и Умбрија оштетивши скоро 90 000 домова. Групе Јеховиних сведока су одмах пружиле помоћ суверницима и другима. Биле су обезбеђене камп-приколице, вреће за спавање, шпорети, генератори и друге неопходне ствари. Ово пружање помоћи није прошло незапажено.

Новине Il Centro су известиле: „Први који су стигли с хуманитарном помоћи у погођена подручја били су Јеховини сведоци из Розета [у покрајини Терамо]... Осим што су се повремено састајали да би се молили, они који су верни Јехови чинили су и неке практичне ствари пружајући руку онима који пате, без обзира којој религији припадају.“

Градоначелник Ночере Умбре, једног од градова који су били најтеже погођени, написао је Сведоцима следеће: „ Лично вам срдачно захваљујем за помоћ коју сте пружили становништву Ночере. Уверен сам да изражавам осећања свих његових грађана.“ Осим тога, Министарство унутрашњих послова наградило је Congregazione Cristiana dei Testimoni di Geova (Хришћанску скупштину Јеховиних сведока) дипломом за заслугу и медаљом као „потврдом за учињено дело и за марљивост коју су показали у повезаности с хитном потребом која се појавила у регијама Марке и Умбрија“.

У октобру 2000, страшна поплава је погодила регију Пијемонт на северу Италије. И овај пут су се Сведоци одмах дали у акцију да би пружили помоћ. Ни ова добра дела нису прошла незапажено. Регија Пијемонт их је наградила плакетом за њихов „племенит добровољни рад у пружању помоћи становништву Пијемонта које је било погођено поплавом“.

Исус Христ је поучио своје ученике: „Нека ваше светло светли пред људима, да виде ваша добра дела и дају славу вашем Оцу који је на небесима“ (Матеј 5:16). Јеховини сведоци радосно прослављају Бога, а не себе, чинећи „добра дела“ којима помажу својим ближњима у духовном смислу и на друге начине.