Пређи на садржај

Пређи на садржај

„Желео сам да служим Богу“

„Желео сам да служим Богу“

Извештај објавитеља Краљевства

„Желео сам да служим Богу“

„ИЗАЂИТЕ из ње, народе мој.“ То је био један анђеоски позив који је апостол Јован чуо у првом веку н. е. У наше време милиони особа искрена срца одазвали су се тако што су напустили „Вавилон Велики“, светско царство криве религије (Откривење 18:1-4). Међу њима је и Вилнер с Хаитија, који прича своје искуство.

„Родио сам се 1956. у побожној католичкој породици у малом граду Сен Марк, на Хаитију. Замислите радост моје породице када сам био изабран да, заједно с другом двојицом из нашег града, похађам једну теолошку школу у Сен Мишел де Латалају на Хаитију. Онда смо 1980. послати у Ставло, у Белгији, на додатно школовање. Тамо смо похађали и католички универзитет.

„У почетку сам био одушевљен што ћу и ја постати свештеник. Једног дана, свештеник који је био задужен за нашу групу замолио ме је да останем неколико минута дуже у трпезарији, јер је имао нешто да ми каже. Замислите шок који сам доживео када ми је отворено изјавио да га сексуално привлачим! Одбио сам његово удварање, али сам се потпуно разочарао. Писао сам породици о овом догађају и упркос њиховом негодовању, напустио сам теолошку школу неколико месеци касније. Нашао сам смештај у селу и наставио да студирам на другом факултету.

„Када сам се вратио у Сен Марк, више нисам имао никакво поверење у католичку цркву. Ипак, желео сам да служим Богу, али нисам знао шта да радим. Одлазио сам у адвентистичку цркву, евенезерску цркву и мормонску цркву. Духовно сам лутао.

„Онда сам се сетио да сам током похађања теолошке школе у Белгији имао навику да читам Крампонов превод Библије. У њој сам открио да Бог има име. Тако сам се, користећи његово име, горљиво молио Богу да ми помогне да пронађем праву религију.

„Убрзо након тога, у мој комшилук су се доселиле две Јеховине сведокиње. Биле су тихе, учтиве и достојанствене. Задивио ме је њихов начин живота. Једног дана, једна од те две Сведокиње позвала ме је да присуствујем годишњем Меморијалу Христове смрти. У потпуности сам уживао у састанку и договорио сам се за редован библијски студиј са Сведоцима. За отприлике шест месеци, уверио сам се да сам пронашао прави начин како да служим Богу. Предао сам свој живот Јехови и крстио се 20. новембра 1988.“

С временом, Вилнер се посветио пуновременој служби. Данас служи као скупштински старешина. Он и његова супруга, заједно с двоје деце, радосно сарађују са скупштином.

[Слика на 9. страни]

Читајући Библију, Вилнер је открио да је Божје име Јехова