Пређи на садржај

Пређи на садржај

Инвалидности нема краја

Инвалидности нема краја

Инвалидности нема краја

КРИСТИЈАНА, који живи у једној афричкој земљи, војници су присилно одвели покушавајући да га натерају да се придружи војсци, али он је то одбио због своје библијски школоване савести. Војници су га затим привели у војни логор где су га четири дана тукли, а затим му је један од њих пуцао у ногу. Кристијан је успео да дође до једне болнице, али морали су да му ампутирају ногу од колена наниже. У другој афричкој земљи, наоружани побуњеници су чак и малој деци секли удове. Од Камбоџе до Балкана, од Авганистана до Анголе, копнене мине настављају да сакате и онеспособљавају и младе и старе, без разлике.

Такође, несрећни случајеви и болести, као што је дијабетес, узимају свој данак. Чак и отрови у животној средини могу довести до инвалидности. Примера ради, у околини једног источноевропског града многа деца се рађају без једне подлактице. Она имају само неку малу израслину испод лакта. Докази указују да је хемијско загађење проузроковало то генетско оштећење. Велики број других људи још увек има све удове, али су и поред тога инвалиди услед парализе или неког другог проблема. Заиста, инвалидности нема краја.

Шта год да јој је узрок, она је поражавајућа. Џуниор је изгубио леву ногу испод колена када је имао 20 година. Касније је рекао: „Имао сам много душевних проблема. Пуно сам плакао због тога што никада нећу поново имати ногу. Нисам знао шта да радим. Био сам збуњен.“ Међутим, с временом се Џуниоров став знатно променио. Почео је да проучава Библију и сазнао је нешто што му помаже не само да живи са својим хендикепом већ му и даје предивну наду у лепу будућност управо овде на Земљи. Ако имаш неки хендикеп, да ли желиш да и ти поседујеш такву наду?

Ако желиш, позивамо те да прочиташ следећи чланак. Предлажемо ти да погледаш библијске стихове у својој Библији да би сам видео шта то Створитељ спрема за оне који упознају његову намеру и ускладе свој живот с њом.